3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Prof. Dr. Haberal'a destek

Ergenekon soruşturması kapsamında çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'a destek amacıyla, memleketi Rize'nin Pazar ilçesinde, aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği'nin de bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle miting düzenlendi.


Yaklaşık bin kişinin katıldığı mitingde göstericiler ellerindeki pankartlarla şehir merkezinde yürüyüş yaptılar.
Şehir turunun ardından Hükümet Meydanı'nda toplanan kalabalığa, Prof. Mehmet Haberal'ın akrabası emekli öğretmen Selahattin Haberal bir konuşma yaptı. Prof. Mehmet Haberal'a yapılanların herkesi üzdüğünü söyleyen Selahattin Haberal, "Bu cumhuriyet, Anadolu, Sayın Mehmet Haberal gibi insanlarla yücelecektir. Çağdaş, ileri uygarlık düzeyine Sayın Haberal gibi bilim insanlarla tarafından yükselecektir" dedi.


Daha sonra Pazar Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Metin Atasaral bir konuşma yaptı. "Birinci dalga, ikinci dalga derken giderek dalga boyu yükseliyor" diyen Atasaral, "Bu dalgaların ucu ta Kurtuluş savaşı öncesine kadar gider. Yurdu işgal edilmiş, silahları elinden alınmış, halkı yoksul ve acılar içindeki sözde aydınları ve işbirlikçileri, dalga boyunu yükselterek, önce Mustafa Kemal'ı denize atmak istediler, başaramadılar. Bu badireleri çoğunlukla Atatürkçü düşünce doğrultusunda çağdaş yaşam için savaş verenler ödedi. Yetmedi, yetmiyor. Birilerinin öfkesi durmuyor. Bizler denizleri geçtik, bir bardak suda Mehmet Haberalları, Türkan Saylanları, Atatürkçüleri boğamazsınız. Karalamalar, suçlamalar, 90 yıllık devrim deneyimimizi silebilir mi? Sular tersine akar mı? Ne yapmış Sayın Mehmet Haberal? Ne yapmış Sayın Türkan Saylan? Ne yapmış Sayın Erol Manisalı ve diğerleri? Her biri alanının en yetkili bilim adamları. Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Haberal nerede, biz oradayız" dedi.
Kalabalık konuşmaların ardından olaysız şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 18:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?