30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Rekor için horon teptiler

DÜNYANIN EN UZUN HORON HALKASI REKOR DENEMESİ RİZE'DE YAPILDI

Rize'de dünyanın en uzun horon halkası rekor denemesinde istenilen 2 bin 150 metre uzunluğundaki halka oluşturulamasa da aynı anda yaklaşık 5 bin kişi kol kola girip horon oynayarak dünyada bir ilke imza attılar.

Rize'de 5 bin kişi aynı anda kol kola girip horon oynayarak dünyada bir ilki gerçekleştirdi. Rize Turizm Derneği tarafından yaklaşık bir aydır çalışmaları sürdürülen dünyanın en uzun horon halkası rekor denemesi bugün gerçekleştirildi. Denemeye yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Atatürk ve Cumhuriyet Caddeleri, horon halkasına girmek isteyenler ve meraklı izleyiciler ile hınca hınç doldu. Saat 14.00 sularında başlayan rekor denemesine Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu da katıldı.

Horonda başı çeken Hacımüftüoğlu, Rizelilerin her zaman zor olanı başarmayı sevdiğini belirterek, "Eğer yapacaksak en iyisini ve olmayanı yapmalıyız. Bu Türkiye'de ve dünyada olmayan bir şey. Elbette büyük halkalar oluşmuştur ama katılım açısından bunu söylüyorum. Bu aslında büyük bir buluşma halkasıdır. Büyük bir dostluk ve kaynaşma halkasıdır" dedi.

Horonda birlikteliğin sağlanabilmesi için bir radyo kanalı üzerinden müzik yayını yapıldı ve bu yayın araçların üzerindeki hoparlörlerle tüm şehirde duyuruldu.

Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp Atatürk Caddesi üzerinden Cumhuriyet Caddesi'ne uzanan ve Cumhuriyet Meydanı'nda birleşmesi planlanan halka 200 metre kala horonda meydana gelen kopmalar ile tamamlanamadı. Ancak yaklaşık 5 bin kişinin katılımı ile gerçekleşen horon dünyada bir ilk oldu. Horona kucaklarında bebekleri ile katılanlar dikkat çekti.

Horon halkasına katılmaktan dolayı mutlu olduklarını ve keyif aldıklarını belirten Rizeliler bunun ancak Rize'de başarılabileceğini söylediler.

Dünyanın en uzun horon halkası organizatörü ve Rize Turizm Derneği Başkanı Salih Öz, amaçlarına ulaştıklarını kaydederek, "Biz 5-6 bin insan bekliyorduk. Ancak burada 10 bin insan var. Rekor umurumuzda değil. Bizim rekorla bir işimiz yok. Dünyaya Rizelilerin sıcak kanlılığını, birlikteliğini ve uyumunu gösterdik. Büyük şehirlerde yere düşen kimse sizi kaldırmaz. Bir de buradaki uyuma ve kaynaşmaya bakın" diye konuştu.

DÜNYANIN EN UZUN HORON HALKASI REKOR DENEMESİ RİZE'DE YAPILDI
DÜNYANIN EN UZUN HORON HALKASI REKOR DENEMESİ RİZE'DE YAPILDI
DÜNYANIN EN UZUN HORON HALKASI REKOR DENEMESİ RİZE'DE YAPILDI
DÜNYANIN EN UZUN HORON HALKASI REKOR DENEMESİ RİZE'DE YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 17:10:03
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 17:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?