3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Rize okul öncesi eğitimde üçüncü

Rize, okul öncesi eğitimde Türkiye üçüncüsü olarak önümüzdeki yıl 9 yıllık zorunlu eğitimin uygulanacağı 10 il arasına girdi.

Okul öncesi eğitime ağırlık verilen Rize'de, 5-6 yaş gurubundaki 9 bin 103 çocuğun 5 bin 741'inin anaokullarına kaydı sağlandı. Rize, Türkiye genelinde 3. olurken, ilk 10 il arasına girdiği için Milli Eğitim Bakanlığı'nca önümüzdeki yıl uygulamaya konulacak 9 yıllık zorunlu eğitim verecek 10 pilot il arasına girmeye hak kazandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, 5-6 yaş gurubu çocuklarda çocuk zekasının yüzde 70'ine hitap edilebildiğini belirterek "Altı yaştan sonra bu rakam yüzde 30'a düşüyor. Bu nedenle okul öncesi eğitime büyük önem veriyoruz. 2008 yılında ilimizdeki 9 bin 103, 5-6 yaş gurubu çocuktan 5 bin 741'i Ana okullarında eğitim gördü. Rize bu rakamla Türkiye 3.'sü oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından pilot olarak seçilen 10 il arasına girdik. Önümüzdeki yıl ilimizde 9 yıllık
zorunlu eğitim uygulaması başlayacak" dedi.

Ana Kız Okula Projesi ile Rize'de 25 bin okuma yazma bilmeyen kişiden 21 binine okuma yazma öğretildiğini belirten Çelik, sağlanan başarı ile Rize'nin Türkiye'de 5. olduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, proje ile 60 yaşındaki kişilere de eğitim verildiğini belirterek şöyle konuştu: "Üç yıl içerisinde ilimizde yüzde 95'lik okur yazar oranını yüzde yüze çıkarmayı hedefliyoruz. Halen ilimizde okuma yazma eğitiminin verildiği 176 kursumuz bulunuyor. Talep olması halinde bu kurslara gelemeyen vatandaşlarımıza evlerinde okuma yazma eğitimi vereceğiz."

Rize'de derslik sıkıntısı bulunmadığını anlatan Çelik, Rize'de ilköğretimde 21 öğrenciye bir derslik, orta öğretimde 22 öğrenciye iki derslik düştüğünü belirterek öğretmen açığı bulunmadığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 19:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?