30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Rize şehidini uğurladı

MUĞLA’DA SİLAH ARKADAŞI TARAFINDAN ŞEHİT EDİLEN ÖMÜR CANCA RİZE’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Muğla’nın Datça ilçesindeki Hava Radar Mevzi Komutanlığı’nda cinnet geçiren silah arkadaşı tarafından şehit edilen Ömür Canca, memleketi Rize’nin Pazar ilçesinde toprağa verildi.

Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan Hava Radar Mevzi Komutanlığı’nda üç gün önce meydana gelen olayda cinnet geçiren A.K. (20) isimli askerin silahından çıkan kurşunlarla şehit olan Ömür Canca (27) için bugün Rize’nin Pazar İlçesi Sahil Camisi’nde Cuma Namazı’nın ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Alay Komutanı Jandarma Albay Turhan Talu, Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, şehit erin yakınları ve binlerce kişi katıldı.

Cenaze namazı ve cenaze töreni öncesi cenaze namazı kılmak için camiye gelen Abdullah Terzi (85) isimli bir kişi fenalaşarak kalp krizi geçirdi. Terzi ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Cenaze töreninde şehit erin babası Orhan Canca, annesi Nazmiye Canca ve kardeşlerinin üzgün olduğu gözlendi. Canca’nın cenaze namazını İl Müftüsü İlyas Serenli kıldırdı. Cenaze namazının ardından Canca’nın bayrağa sarılı tabutu askerler tarafından omuzlara alınarak defnedileceği Zafer Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına götürülmek üzere ambulansa konuldu. Bu sırada şehit erin kız kardeşleri sinir krizi geçirdi.

MUĞLA’DA SİLAH ARKADAŞI TARAFINDAN ŞEHİT EDİLEN ÖMÜR CANCA RİZE’DE TOPRAĞA VERİLDİ
MUĞLA’DA SİLAH ARKADAŞI TARAFINDAN ŞEHİT EDİLEN ÖMÜR CANCA RİZE’DE TOPRAĞA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 20:34:01
Güncelleme :9 Ekim 2010 Cumartesi 18:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?