4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Rize Üniversitesi'nde eğitime merhaba

Geçen yıl kurulan Rize Üniversitesi'nde 2007-2008 eğitim-öğretim yılı bugün düzenlenen törenle başladı.

Önceki yıl kurulan ve bu yıl eğitim vermeye başlayan Rize Üniversitesi’nde 2007-2008 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Törende Rektör Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu Atatürk Anıtı'na Rize Üniversitesi çelengini koydu.

Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Törenin ardından açıklama yapan Prof. Okumuşoğlu, açılış töreninin 27 Eylül Perşembe günü TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın katılımıyla yapılacağını belirtti. Okumuşoğlu, Rize Üniversitesi’nin büyük atılımlara imza atacağını belirterek, "İyidere, Derepazarı, Pazar ve Ardeşen ilçelerinde yeni yüksekokullarımız açılacak. Bunların inşaatları sürüyor. Yeni fakülte açılması için talebimiz oldu. 50 öğretim elemanı kadrosu şu anda ilanda bulunuyor. Araştırma görevlisi için 21 kadro da bugünlerde ilana çıkacak. Ayrıca 17 tane de öğretim üyesi ilanımız olacak. Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Tıp Fakültesi dekanlarımızın atanmasını bekliyoruz. Önerileri yapıldı. Tıp Fakültesi dekanlığına atama biraz gecikebilir. Önerisi geçtiğimiz kurula yetişmedi” dedi.

Yeni yıla, yeni bir güç ve heyecanla, daha iyi bir kadro ile girmek istediklerini kaydeden Prof. Okumuşoğlu, Rize Üniversitesi’nin kendini ispatlamak için her türlü gayreti sarf edeceğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 17:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?