3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Rize Üniversitesi'nin kuruluş yıldönümü

Rize Üniversitesi’nin 3. kuruluş yıldönümü törenlerle kutlandı.
Rize Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen törene AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Rize Vali Yardımcısı Mehmet Türk, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erol Çelik, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenci katıldı.


Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk olarak Rize Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne kadar gelinen noktayı anlatan bir film gösterimi yapıldı. Törende konuşan Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Rize Üniversitesi’nin sıradan bir üniversite olmayacağını belirterek, “Üniversitelerin görevi ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmektir. Üniversiteler bilgi üretmeli, bilgiyi yaymalı ve bilgiyi uygulamalıdır.

Ülkenin gelişimine katkı sağlamalıdır. Bunu yapamayan ülkeler geri kalmıştır. Biz Türkiye'yi çağdaş ve medeni ülkeler seviyesine çıkarmayı hedeflemiş bir üniversite olarak bunları hayata geçirmeliyiz. Rize Üniversitesi sıradan bir üniversite olmayacaktır. Bütün akademik kadromuz ile birlikte günümüzü rutin olarak değerlendirmeden, her gün yeni bir şey yapmanın heyecanı ve gayreti içerisindeyiz.

Rize Üniversitesi başlama noktasında hedefini hep en yukarısı olarak belirlemiş ve bunun çabasını vermektedir. Son yaptığımız yapılanmalardan sonra öğrenci sayımız yüzde 40 arttı. Tıp Fakültesi için 33 araştırma görevlisi atandı.

Üniversitemiz her yıl bir öncekinden çok daha iyi durumda olacaktır. Bu nedenle Rize ve Rizelinin verdiği desteğin artarak devam etmesi gerekmektedir'' dedi.
Program Rize Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi’nin sunduğu tulum eşliğindeki Hemşin horonu ve Rize Üniversitesi Müzik gurubunun gösterileri ile son buldu.
 

İha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 14:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?