5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Rize yeraltına iniyor

Arazi sorunu yaşanan Rize'de deniz doldurularak arazi elde edilirken Rize Belediyesi yeni geliştirdiği projeler ile yapılanmayı yeraltına kaydırıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'nin arkasındaki dağlar ve deniz arasında sıkışmış küçük ama güzel bir şehir olduğunu hatırlattı.

Rize'deki arazi kıtlığının şehrin gelişmesini önlediğini ifade eden Bakırcı "Bu nedenle eski Rize Belediye Başkanlarından Ekrem Orhan denizi doldurarak şehrin gelişmesi için arazi kazanmaya çalıştı. Bu uygulamanın getirileri ve götürüleri tartışılabilir.

Ama denizi de bir yere kadar doldurabiliyorsunuz. Bu nedenle biz getirisi çok götürüsü ise yok denecek kadar az olan, dünyanın ve Türkiye'nin birçok yerinde örnekleri olan farklı bir projeyi uygulamaya başladık. Yer üstünde olması şart olmayan yapıları, yer kazanmak adına yeraltına taşıyoruz. Buna ilk olarak Orta Cami'nin tuvalet ve şadırvanlarını yeraltına taşıyarak başladık. Bu çalışmamız halen devam ediyor. Bilindiği gibi ilimizde otopark sıkıntısı var. İlerleyen zamanlarda yer altında yeni otoparklar yaparak bu sıkıntımızı çözmeyi planlıyoruz. Cumhuriyet Meydanı'nın altını da yapılanmaya müsait hale getirerek değerlendireceğiz. Bu konuda yeni projeler geliştiriyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 18:02:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?