5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Rize'de 35 Mesut Yılmaz var mı?

RİZE'den bağımsız milletvekili adayı olan Mesut Yılmaz, AKP'lilerin bu ilde aynı adı taşıyan 35 kişiyi bağımsız aday gösterip önünü kesme girişimiyle ilgili olarak kurmaylarına “Araştırın bakalım, Rize'de Mesut Yılaz adını taşıyan 35 kişi var mı?'' diyerek talimat verdi.

Seçim bölgesinde temaslarını sürdüren Mesut Yılmaz, bugünu kent merkezine ayırdı. Rize Valisi Kasım Esen’i makamında ziyaret eden Yılmaz’a Vali Esen, serander maketi ve Rize bezi hediye etti. Valilik ziyaretinin ardından Rize Belediyesi'ne geçen Mesut Yılmaz, Belediye Başkanı AKP'li Halil Bakırcı ile görüştü. Bu ziyarete Başkan Bakırcı'nın aday belirleme sırasında “Rize'de 35 Mesut Yılmaz var. Bunları bağımsız aday gösterelim'' teklifinde bulunarak, eski başbakan Mesut Yılmaz'ın yolunu kesme girişimi damgasını vurdu.

Mesut Yılmaz, Belediye Başkanı Bakırcı'ya, “Bulsaydınız birkaç tane Mesut Yılmaz, onları aday çıkartacaktınız. Ne oldu?'' diye sordu. “Mesut Yılmaz bulduk. İhtiyaç varsa adreslerini vereyim'' diyen Başkan Bakırcı'ya bu kez Yılmaz, “1983’den önce mümkün değil. Ondan sonra doğanlar da aday olamıyor'' karşılığını verdi. AKP'li Başkan Halil Bakırcı’nın, Rize’de Mesut adının çok konulduğunu, kendi yeğeninin adının da Mesut olduğunu söylemesi üzerine yanındakilere dönen Mesut Yılmaz, “Bir araştırın bakalım 35 tane Mesut Yılmaz var mı Rize’de'' diye talimat verdi.

Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Anavatan Partili iki yöneticinin kendisine aday olması halinde oy vereceğini söylediğini ileri sürünce Mesut Yılmaz, “Eskiden olsaydı atardık onları partiden. Şimdi parti de yok'' diye konuştu. Bakırcı da bu sözler üzerine DP'yi kastederek, “Şimdi bir partiye destek istiyorsunuz ya belki ileride genel başkanı da olursunuz'' yanıtını verdi

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 13:38:43
Güncelleme :22 Haziran 2007 Cuma 13:48:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?