5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Rize'de DSP karıştı

Demokratik Sol Parti (DSP) Rize İl Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Gür, DSP Merkez İlçe Başkanı Bilal D. ve yakınları tarafından parti binasında feci şekilde darp edildiğini söyledi. 

Edinilen bilgiye göre, DSP Rize İl Yönetim Kurulu Üyesi olan ve aynı zamanda Rize'de gazetecilik yapan İlyas Gür, geçtiğimiz gün DSP Rize İl Başkanlığı binasında bir toplantı sırasında DSP Merkez İlçe Başkanı Bilal D. ve yakınlarının saldırısına uğradı. Saldırıda yüzünden yaralanan ve 82. Yıl Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gür, kendisine saldıranlardan şikayetçi oldu. 

Uğradığı saldırıyla ilgili açıklama yapan Gür, bu ay sonunda DSP Rize Merkez İlçe Kongresi'nin yapılacağını ve başkanlık için kendi önerdiği ismin DSP İl Yönetimi tarafından da kabul edildiğini söyledi. Bunun üzerine, bu görevi atamayla yürüten DSP Rize Merkez İlçe Başkanı Bilal D'nin kendisine karşı kin gütmeye başladığını iddia eden Gür, "Olay günü partiye gittiğimde partiye girmemem gerektiği, yoksa beni hastanelik edecekleri şeklinde tehdit ettiler. DSP İl Başkanı Orhan Ferah, partide tartışma olmaması konusunda Bilal D'yi uyardı ve dışarı çıkmasını istedi. Bunun üzerine Bilal D., karşıda bulunan ve kendisinin de çalıştığı taksi durağına inerek oğullarının da içinde bulunduğu 3 kişiyi partiye gönderdi. Partiye gelen bu şahıslar da beni tartakladı ve gitti" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 17:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?