3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Rize'de faili meçhul kalmadı

Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Rize’de faili meçhul olay kalmadığını belirterek küçük suçların dışında Rize’de halkın can ve mal güvenliğini tehdit edecek suçlar işlenmediğini söyledi.


2008 yılının ilk 6 ayı ile 2009 yılının ilk altı ayındaki suç istatistiklerine bakıldığında mala ve şahsa karşı işlenin suçlarda artış olduğunu vurgulayan Demirtaş, son iki ay içerisinde hırsızlık olaylarında ise azalma gözlendiğine dikkat çekti. Demirtaş, “İlimizde şahsa karşı işlenen suçlarda artış söz konusu. Bu suçların nedenleri ise fıkra konusu olacak cinsten.

Kavga eden kişilerin ifadeleri alındığında, çıkan kavgalara neden olarak ‘Neden yan baktın, neden güldün’ gibi nedenler gösteriliyor. İfade tutanaklarına da aynen böyle giriyor. İlimizde şahsa karşı işlenen suçlarda faillerin kimlik tespitinde zorluk çekilmiyor. Şahsa karşı işlenen suçlarda tarafların yüzde 90’ı birbirini tanıyor” dedi.


Demirtaş, hırsızlık olaylarının Rize’de Türkiye genelinin aksine kış aylarında arttığını belirterek “Normalde hırsızlık olayları yaz aylarında artarken Rize’de hırsızlık olaylarının en çok görüldüğü aylar Aralık, Ocak ve Şubat ayları. Rize’deki konuttan hırsızlık olaylarına bakıldığında dikkat çeken bir nokta genelde kapılarda zorlama olmadan evlere girildiğinin tespit edilmesidir. Konutlarda yapılan incelemelerde evler dağıtılmadan, fazla karıştırılmadan değerli eşyaların alınması dikkat çekiyor” diye konuştu.


Rize’de halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden suçların Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu açıklayan Demirtaş “2009 yılı içerisinde sorumlu olduğumuz polis mıntıkasında iki cinayet işlendi. Bir tanesinde bir anne çocuğunu pencereden atarak ölümüne neden oldu. Diğerinde bir eş kocasını öldürdü. Bu iki olayda polisiye tedbirlerle önlenemeyecek olaylardı. Geçtiğimiz yıl ise ilk altı ayda 5 cinayet işlenmişti” şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 13:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?