9
Mayıs
2024
Perşembe
RİZE

Rize'de festival coşkusu

Rize'de bu yıl 19.'su düzenlenecek olan Uluslararası Rize Çay ve Turizm Festivali bugün başladı. 

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış töreniyle başlayan festivalin sunuculuğunu Defne Joy Foster'in yaparken, festivalin açılışına Vali Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rekabet Kurumu Başkanı Mustafa Parlak, AK Parti Rize milletvekilleri Abdülkadir Kart, İlyas Çakır, AK Parti İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Demircan ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. 

Festivalin sunuculuğunu yapan Defne Joy Foster, açılış öncesi önceki gün şehit düşen askerler için saygı duruşunda bulunulmasını istedi. Foster, "Ben bu haberi alınca yüreğim yandı. Çok üzüldüm" dedi. 

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan tören daha sonra Trabzon Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. 

Festival açılış etkinlikleri ardından Deniz Caddesi'nde devam etti. Festival kapsamında yapılan Kaçkar Dağcılık Şenliği için 3 bin 937 metre yüksekliğindeki Kaçkar Dağı'na çıkan yaklaşık 300 dağcı bu sabah şehre döndü. Zirveye çıkarılan festival bayrağı Rekabet Kurumu Başkanı Mustafa Parlak'a, belediye bayrağı Başkan Halil Bakırcı'ya, Türk bayrağı ise Vali Enver Salihoğlu'na teslim edildi. 

Burada konuşan Rekabet Kurumu Başkanı Mustafa Parlak, "Zirveye çıkarılan bir bayrağın sorumluluğu büyüktür. Onu hiç zirveden indirmemek gerekir. Rizeli her ne yaparsa zirvelerde oynar. Zirveye layık bir şey yapar. Onun için dağcılarımız bir günde Kaçkarlar'ın zirvesine tırmandılarsa Rizeliler el ele verirlerse Türkiye'yi de zirveye taşırlar" dedi. 

Çaykur tarafından üretilen Çay dondurması festival açılış gününde piyasaya sürülürken, Çaykur açılışa katılan davetlilere çay dondurması ikram etti. Protokol üyeleri kendilerine ikram edilen çay dondurmasını hep birlikte yerken ilginç görüntüler oluşturdu. Bir hafta boyunca sürecek festival kapsamında Tarkan, Hande Yener, Petek Dinçöz ve Yalın gibi ünlü isimlerin yanı sıra toplam 22 sanatçı konser verecek.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2006 Pazartesi 16:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?