30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Rize’de hayır ittifakı

RİZE’DE HAYIR İTTİFAKI

Referandum’da ‘Hayır’ oyu verilmesi için kampanya başlatan muhalefet partilerinin il başkanları Rize’de ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı Zeki Mayi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Demokrat Parti (DP) Rize İl Başkanı Arif Kopuz ve Demokratik Sol Parti (DSP) Rize İl Başkanı Meryem Çoğalmış Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’nde ortak bir basın açıklaması düzenlediler.

CHP İl Başkanı Mehmet Aslankaya düzenlenen ortak basın açıklamasında, Referandumdan ‘Evet’ çıkması halinde Türkiye’nin kaybederek emperyalist ülkelerin kazanacağını belirterek, “Türk halkının demokratik inançları ve hür iradesi ile ‘Hayır’ oyu vereceğine inanıyorum. Rize’de ‘evet’ ve ‘hayır’ oyları eşit oranda çıkacaktır. Bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin çıkıp ta, kendi tabanları ile bir mutabakat sağlamadan, temsil ettikleri kurumlar adına ‘evet’ diyeceklerini açıklamaları etik değildir. Tüm bu baskılara rağmen biz milli iradenin kazanacağına inanıyoruz. Referandumdan ‘evet’ çıkarsa Türkiye çok şey kaybedecektir. Emperyalist ülkeler kazanacaktır” dedi.

MHP Rize İl Başkanı Zeki Mayi ise yaptığı açıklamada, “Kendi tabanları ile mutabakat sağlamadan temsil ettikleri kurumlar adına, kurumlarının ‘evet’ dediği yönünde açıklama yapan başkanları protesto ediyoruz. Bu yaptıkları kendi tabanlarının iradelerine saygısızlıktır. Türk milleti her alanda idaresini ortaya koyabilecek donanıma sahiptir. Bu iradeye saygısızlık etmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu iradeye saygısızlık omurgasız bir siyaset ve siyasi ahlaksızlıktır“ diye konuştu.

Mayi ayrıca, Gündoğdu Beldesi’nde yaşanan afette hükümetin tüm birimleri ile afet bölgesinde olduğunu ancak afetzedelerin şu günlerde yalnız bırakılarak mağdur edildiklerini ifade ederek “Biz afet bölgesi için 7269 sayılı kanun ile 4123 sayılı kanunların uygulanması talebinde bulunduk. Bu kanunların uygulanması halinde afetzedelerimizin mağduriyetleri büyük oranda giderilecekti. TOKİ’nin yapacağı afet konutlarından geri ödeme olmadan istifade edeceklerdi. Ancak hükümet yetkilileri bizim bu taleplerimizi cevapsız bıraktı“ şeklinde konuştu.

DP Rize İl Başkanı Arif Kopuz yaptığı açıklamasında, ‘hayır’ oyunun renginin kahve rengi olduğunu hatırlatarak, “Hayır oyunun rengi kahverengidir. Rize’de seçim saat 16.00’da sona erecektir. Seçmenlerimizin bu hususlara dikkat etmesini istiyoruz. Bu anayasa değişikliği Türk milletinin aleyhinde olduğu için hayır oyu vereceğiz. Değişiklik paketi aldatmacalarla doludur” ifadelerini kullandı.

DSP İl Başkanı Meryem Çoğalmış ise yaptığı açıklamada, hayır oyunun renginin kahverengi olduğunu, bir kahvenin kırk yıl hatırı bulunduğunu, ‘evet’ oyu verilmesi halinde bir daha 40 yıl anayasanın değiştirilemeyeceğini söyledi.

Parti İl Başkanları yaptıkları açıklamalarda parti tabanlarına seslenerek seçimde sandıklara sahip çıkmalarını istediler.

RİZE’DE HAYIR İTTİFAKI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 12:50:01
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 15:14:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?