3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Rize'de olaylı maç

Çaykur Rizespor: 0 - Manisaspor: 2

Bank  Asya 1 .Lig'inde zirve hesapları yapan Çaykur Rizespor, olaylı geçen maç sonunda sahasında Manisaspor'a 2 - 0 mağlup olarak şampiyonluk yarışında önemli bir yara aldı.

MAÇTA OLAYLAR ÇIKTI

Karşılaşmanın 1. dakikasında Rafael'le 1 - 0 öne geçen Manisaspor, 53. dakikada da Sezer'le durumu 2 -0'a getirdi. 

Bu dakikadan sonra takımlarının oyununu beğenmeyen Ç.Rizesporlu taraftarlar, yönetim aleyhine tezahürata başladı.

Karşılaşmanın 88. dakikasında ise güney yönündeki kale arkası tribünde bulunan 'Mekansızlar' adlı taraftar grubu, oturdukları koltukları sökerek sahaya fırlatmaya başladı. Yönetimi ve teknik direktör Suat Kaya'yı istifaya çağıran yeşil - mavili taraftarlar, daha sonra kırdıkları koltukları ateşe verdi.

Bu sırada maçın orta hakemi Cüneyt Çakır, saha güvenliğinin sağlanması için soyunma odasına gitti, futbolcular ise orta sahada toplandı. Yaklaşık 15 dakika süren protestoyu polis kalkanı eşliğinde tribünlere giren Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş güçlükle yatıştırmaya çalıştı.

Sahaya atılan koltukların da temizlenmesiyle birlikte hakem Cüneyt Çakır, sahaya çıkarak yoğun protestolar altında maçın kalan 2 dakikasını oynattı. Karşılaşmayı da Manisaspor 2 - 0 kazandı. Maçın ardından da Çaykur Rizesporlu taraftarların yönetime ve teknik heyete olan tepkileri dinmedi.

Bu arada Çaykur Rizesporlu futbolcular maç öncesi sahaya, Gümüşhane'nin Torul İlçesi Zigana Dağı mevkiinde yaşanan çığ felaketinde yaşamını kaybeden 10 dağcı anısına,"Acımız büyük, başımız sağ olsun" pankartıyla çıktı. Teknik Direktör Suat Kaya da yeşil - mavili takımın başında ilk kez kendi sahasında maça çıktı ancak protestolarla karşılaşmaktan kurtulamadı. 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 03:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MekansizLar IP: 88.228.47.xxx Tarih : 27.01.2009 03:58:54

bu daha birsey deil biz rize spor taraftarlari olarak rizespordan kendilerine rant saglamaya calişan rize spor yatirim aş yöneticilerinden bunlarin hesabini bir bir soracagiz...rize spora bakna olarak koyduklari sahis adini bile anmak istemiyoruz..daha bir dafa ortalikta baskan sifatiyla görünmedi...Erkem Cengiz Ve yönetimi Nerdesiniz Sizleri Ariyoruz...Bu Gidişle Sitelerde Daha Cok Haber Olacagiz...kimse Kusura Bakmasin Bu Takim Bizim Kimseye Rant Saglamasi İçin Birakmayiz...!Sevgilerle MekansizLar...!