3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Rize'de ÖSS tarihinde bir ilk

Rize'de İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zahide Keskin, Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) Ek Puanlı Sözel bölümde aldığı 397.177 puanla Türkiye 2'incisi oldu.


Rize'de ÖSS'nin yapıldığı 44 yıllık süre içerisinde en büyük başarıyı İmam Hatip Lisesi'nde okuyan bir kız öğrenci elde etti. Ek Puanlı Sözel bölümde 397.177 puan alarak Türkiye 2'incisi, tüm alanlarda Türkiye 110'cusu olan Zahide Keskin (18), eşit ağırlıkta ise Türkiye 87'incisi oldu. Zahide Keskin, elde ettiği başarı ile ÖSS'nin yapıldığı ilk günden bu yana Rize'de elde edilmiş en yüksek puana sahip oldu.


Zahide Keskin elde ettiği başarının mutluluğu ve heyecanı ile bir açıklama yapamazken, din görevlisi olan baba Ahmet Keskin kızının elde ettiği dereceyi Allah'ın bir lütfü olarak değerlendirerek, kızına teşekkür etti. Zahide'nin uzun yıllar eğitim gördüğü Rize Modern Fen Bilimleri Dershanesi kurucusu Hüseyin Kavran ise, "Zahide Rize'de bir ilki başardı. Dershane olarak daha önce Türkiye 85'inciliği, 72'inciligi, 26'ncılığı ve 8'inciliği elde etmiştik. Dershane olarak ve Rize olarak 44 yıl sonra ilk kezTürkiye 2'inciliği elde ettik. Zahide'ye bu mutluluğu bizlere yaşattığı için teşekkür ediyoruz" dedi.


Kavran, başarılı öğrenciye çeşitli hediyeler takdim etti. Elde ettiği puanla Türkiye'de istediği üniversitede istediği bölüme girebilecek durumda olan Zahide'nin İlahiyat Fakültesi'ne kayıt yaptırmak istediği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 16:52:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?