3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Rize'de sahil yoluna inşaa edilen viyadüke tepkiler artıyor

Rize’de sahil yolu inşaatı kapsamında kentin hemen önünde inşa edilen yaklaşık 700 metre uzunluğundaki viyadük, tepkilere yolaçıyor.

Rize Valiliği önünden başlayarak Kültür Merkezi İnşaatı’na kadar uzanan yaklaşık 14 metre yüksekliğindeki viyadük, şehrin en yoğun olduğu merkezi noktalar ile sahil arasında bir set oluşturuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Hacıfazlıoğlu, Çin Seddi’ni andıran yol inşaatının şehre yapılan bir ihanet olduğunu söyledi.

Yolu inşa eden mühendislerin diplomalarının yırtılarak atılması gerektiğini ifade eden Hacıfazlıoğlu, "Bu ilimize yapılan bir ihanettir. Böyle bir projeyi kabul etmenin imkanı yoktur. Yarın torunlarımız bile lanet okuyacak. İleriyi görmeden düşünüyoruz. Yarın bu hatadan dönülmek istendiğinde maliyet üç dört katına çıkacaktır" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Rize İl Başkanı Hasan Karal ise "Yapılabilecek en uygun proje yapılmaktadır. Farklı bir alternatif bulunmadığı için proje değişikliğine gidilmedi" diye konuştu.

Şehir geçişinin Fener Mahallesi bölümüne yapılan viyadük, vatandaşların tepkisi sonrası yapıldıktan sonra yıkımına başlanılmıştı. Yıkımına başlanılan viyadükten devletin uğradığı zararın 3 milyon dolar olduğu açıklandı.

GÖKTÜRK FIRAT-RİZE (İHA)
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2003 Cumartesi 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 13:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hürriyet Kemal Ceylan IP: 195.175.124.xxx Tarih : 3.03.2005 16:26:12
Sayfanızdaki görüşlere katılmamak mümkün değil. zaten kıyı şeridini Kalkavanlar sahili haricinde berbat ettiler. şimdide denizle bütün olarak anılan güzelim şehir için yapılacak en büyük kötülüğü yaptılar. maliyeti ne olursa olsun mutlaka sahil şeridi insanların kafasını çevirince denizi görebilecek seviyeye getirilmesi gerekir. Mühendislik hilkat garibesini Rize'ye reva görenlere İskendern'daki sahil şeridini görmelerini ve sonrada kahretmelerini tavsiye ederim. bir rizeli olarak her nekadar gurbette de olsak o güzelim şehri rant için bu hale getirmeye kimsenin hakkı yok. Saygılar sunarım kemal ceylan Emekli astsubay