9
Mayıs
2024
Perşembe
RİZE

Rize'de yıkım gerginliği

kavgaRize'de belediye tarafından şehir içerisinde bulunan taksi kulübelerinin kaldırılmak istenmesi olaylara sebep oldu. 

Önceki gün taksici esnafı ve Rize Belediyesi arasında başlayan gerginlik bugün de devam etti. Kulübeleri Belediye Yıkım Ekipleri tarafından kaldırılmak istenen taksici esnafı, polis memurları ve yıkım ekiplerine karşı direndi. Sabah saatlerinde başlayan yıkım çalışmalarında çok sayıda taksi şoförü kulübelerine girerek tüm ikazlara rağmen kulübelerini terk etmedi. Bazı şoförler ise kulübelerin üzerine çıkarak Türk bayrağı açtı. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı aleyhinde slogan atan taksiciler, yıkım ekiplerini engellemek için durak kulübelerinin önüne taksilerini park etti. Kızgın esnaf, bir ara üzerlerine gelen çevik kuvvet polislerini durdurmak için İstiklal Marşı söyledi. 

Gerginlik devam ederken ünlü sanatçı İsmail Türüt de olay yerine gelerek taksicilerle konuştu. Gerginlik sırasında fenalaşan 2 kişi ise ambulansla hastaneye götürüldü. Taksiciler kulübelerini yıktırtmama ısrarı üzerine Rize Belediyesi ekipleri de yıkım çalışmalarını erteleyerek olay yerinden ayrıldı.
rize
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 18:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Zuhal YAZICI IP: 195.175.89.xxx Tarih : 28.06.2006 14:11:44
Taksi duraklarının bir düzen içerisine alınmasını destekliyorum. Sarı taksilerin Rize merkezinin işgal etmesinew karşıyım. Belediyenin Kaldırımlar Vatandaşındır. Kaldırımlardan yürüyemiyoruz. Lütfen Belediye başlattığı işin arkasında olsun. Daha önce hiç bir belediye başaramadı aksine yeni duraklar verdi artık yeter kaldırımlar vatandaşa geri verilsin.