3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Rize'den Iğdır'a yardım eli

Rize merkez İldere İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği tarafından kardeş okul olarak seçilen Iğdır Taşburun İlköğretim Okulu'na yardım yapıldı.

Rize İldere İlköğretim Okulu'nun Okul Aile Birliği Başkanı Nalan Mete, "Bir arkadaşımın vasıtasıyla Taşburun sitesini ziyaret ettim. Orda Taşburun beldesinin ve Iğdır'ın gelenek göreneklerini gördüm. Siteden Taşburun beldesiyle ilgili bilgiler aldım. Buradaki okulun sorunlarıyla ilgili bilgiler aldım.

Daha sonra Taşburun İlköğretim Okulu'nun müdürüyle telefonla görüştük. Ben kendilerine, 'Kardeş Okul' adlı bir kampanya başlattığımızı söyledim. Okulunun eksikleri hakkında da bilgi vermesini istedik. Kendileri okulun önemli eksiklerini bana bildirdi. Biz okul aile birliği olarak kardeş okulumuz Taşburun İlköğretim Okulu'na, 2 bilgisayar,100 okuma kitabı,1 fotokopi makinesi,1 faks makinesi, 1 DVD sürücüsü, 1tepegöz, 175 öğrenciye bot, çanta, kaban getirdik. Bunu bir yemek olarak düşünün. Bu ön yemekti. Ana yemek daha sonra gelecek" dedi.

Mete, "Taşburun beldesinde yaşayan insanları çok sıcak buldum, buradaki insanların misafirperver olmaları candan, yürekten samimiyetleri beni duygulandırdı" diye konuştu.İldere Merkez İlköğretim Okul Aile birliği, 2009'da yapılacak olan 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Taşburun beldesinden 15 öğrenciyi İldere ilçesine davet edecek.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 11:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?