30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Rizeli, Bakırcı'ya sahip çıktı

RİZELİ, BAŞKAN BAKIRCI'YA SAHİP ÇIKTI

Rizeliler, Güneydoğu sorununun çözümü konusunda yaptığı tepki çeken açıklamalardan dolayı AK Parti Genel Merkezi tarafından ihracı istenen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya destek mitingi düzenledi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın ihracını ve görevinden alınmasını istemeyen bir grup Rizeli, öğle saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde toplandı. Türk bayrağı açan Rizeliler, aynı zamanda üzerinde, "Başbakanım. Siz gönderdiniz, biz kabul ettik. Şimdi biz göndermiyoruz, siz kabul edin" yazılı bir pankart açtı. Halil Bakırcı'ya destek veren vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları adına bir açıklama yapan Salarhaspor Kulüp Başkanı Bünyamin Aslan, başkalarının dayatmaları ile Bakırcı'nın ihraç edilememesi gerektiğini açıklayarak, "Sayın Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın basında çıkan yanlış anlamalara neden olan ifadeleri sonucunda doğan bu olumsuz durumdan hem Rize şehri hem Kürt halkı hem de Sayın Bakırcı büyük üzüntü duymuştur. Rize şehri Halil Bakırcı'nın bu düşünceye sahip olmadığını biliyor. Kürt kadınlarımızın hassasiyetini paylaşıyor. Kendilerinden Rize şehri adına özür diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu şu günlerde yaşanan bu talihsiz olaydan kendilerine pay çıkaran bölücü şer odaklarının Rizelileri töhmet altında bırakan açıklamalarını ise talihsizlik olarak algılıyoruz. Biz Rizeliler her daim Kürtlerle dostluk, kardeşlik bağları olan bir topluluğuz. Halil Bakırcı'nın yanlış anlaşıldığını, özür dilediğini vurgulamasına rağmen bazı medya grupları bu konuyu sürekli gündemde tutarak siyasi bir tartışma oluşturmaya çalışmaktadır. Şunu herkes bilmelidir ki, Rizeliler Türkiye'nin her türlü geleneklerine, örf ve adetlerine saygılı ve hassastır. Rize Belediye Başkanı, demokrasinin gereği seçilmiş unvanı ile görevinin başındadır. Yasal süresi bitene kadar görevinin başında kalacaktır. Sivil toplum kuruluşları olarak bu tartışmaların sürdürülmesini yanlış buluyoruz" dedi.

"Sayın Başbakan'ımızın bu talihsiz olaydan puan çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyeceğine inanıyoruz" diyen Aslan, "Bu olaydan nemalanmak isteyen art niyetli insanlara fırsat vermeyeceğiz. Kamuoyuna sesleniyoruz. Türkiye'nin varlığına, birliğine pervasızca laf eden birçok belediye başkanı ve milletvekilleri varken Başkan'ımız Bakırcı'nın gerçek fikirlerine uzak, basında saptırılmış ve abartılmış sözlerinden dolayı asırlardır kardeşçe yaşadığımız Kürt halkı ile aramıza nifak tohumları ekmeye çalışan art niyetli şer odaklarını nefretle kınıyoruz. Başbakan'ımızın bu şer odaklarının etkisinde kalmayacağına inanıyoruz. Başkalarının dayatmaları ile belediye başkanı görevinden alınamaz" ifadelerini kullandı.

Rize Belediye Başkanı'nın ihraç edilmek istenmesine karşı çıkan gruptan bazı kişiler; "35 yıldır Rize'de yapılmayan hizmeti Bakırcı yapmıştır. Artıları çoktur. Bir eksisi budur. Hepimiz üzgünüz", "Çok yazık. Rizeli bunun arkasındadır. Halil Bakırcı'yı vermiyoruz", "Rize milletvekilleri Bakırcı'ya destek çıkmadıkları için onları kınıyoruz" şeklinde açıklamalar yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 15:58:05
Güncelleme :9 Temmuz 2010 Cuma 18:23:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?