3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Rizeli balıkçılar iddiaları yalanladı

Rizeli Alaçoğlu Balıkçılık Şirketi sahibi Yaşar Alaçoğlu, bir hafta önce Gürcistan Sahil Güvenlik botları tarafından el konulan teknesinde uyuşturucu bulunduğu yönündeki iddiaları yalanladı.


Alaçoğlu Balıkçılık’a ait Pala Reis isimli balıkçı teknesi, Ordu'nun yaklaşık 50 mil açığında avlanırken Gürcistan Sahil Güvenlik botları tarafından sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle geçtiğimiz haftasonu alıkonularak Gürcistan'ın Poti Limanı'na götürülmesinin ardından teknedeki 24 mürettebatta tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Gürcistan makamları, bir hafta önce Ordu'nun 50 mil açıklarında deniz hududunu ihlal ettiği gerekçesiyle 24 mürettebatıyla birlikte el konulan 'Pala Reis' isimli balıkçı teknesinde uyuşturucu bulunduğunu açıkladı.


Konuyla ilgili açıklama yapan Pala Reis isimli balıkçı teknesinin sahibi Yaşar Alaçoğlu ise Gürcü makamların iddialarını yalanlayarak tekneye el koyabilmek için bu iddianın ortaya atıldığını söyledi. Alaçoğlu yaptığı açıklamada, "Kesinlikle hayır. Uyuşturucu ile hiçbir alakamız yok. Hamsi yüklüydük ve Türkiye'ye dönüyorduk. Tayfalarımızı cezaevine koymuşlar. Onlardan haber alamıyoruz. Bizi onlarla görüştürmüyorlar.

Bizi her şeyle suçlayabilirlerdi. Gemimize el koymak için bizi bir şeyle suçlamaları gerekiyordu. Bizim gemimizi almadan iki gün önce Samsunlu Kıyakkardeşler'in gemisini kurşunladılar. Bizi de üç sahil güvenlik botu ateş açtı. Somali'de ne yapılıyorsa bunlarda aynısını yapıyor" dedi.


Pala Reis teknesinin Ordu'nun 50 mil açığında avlandığını ve Poti'ye mesafelerinin 120 mil üzerinde olduğunu kaydeden Alaçoğlu, “Kesinlikle iddiaları kabul etmiyoruz. Pala Reis teknesinde yaklaşık 4 bin kasa hamsi bulunuyordu” diye konuştu.


Öte yandan Pala Reis isimli tekne yaklaşık üç yıl önce de Gürcü Sahil Güvenlik gemileri tarafından alıkonularak Gürcistan'a götürülmüş ve daha sonra başlatılan girişimler üzerine 200 bin dolar kefaletle serbest bırakılmıştı.
 

İha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 18:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?