3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Rizeli iş kadınını kim öldürdü?

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bıçakla öldürülen Türk iş kadını Arzu Erbaş Çakmakçı'nın katil zanlısının yine bir Türk vatandaşı olduğu tespit edildi.


Hollanda polisinin konuyla ilgili geçen gün aileyi arayarak cinayet zanlısının bulunduğunu bildirdiği ve kimliğinin açıklanması için aileden izin istediği öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Erbaş'ın babası Mustafa Erbaş, kızının katilinin Nevzat K. isimli bir eroinman olduğunu belirterek, katilin arkasındaki kirli ellerin bulunmasını istedi. Erbaş yaptığı açıklamada, "Hollanda polisinin çok titiz çalışmaları neticesinde olayın failinin tespit edilmesi aile olarak bizim yüreğimize su serpmiştir.

Bu şahsın yakalanması yapacağı diğer hadiselerin önlenmesi açısından önemli. Bizim canımız yandı hiç olmazsa başkalarının canı yanmasın" dedi. Her an her şeyi yapabilecek bir caninin insanlar arasında dolaşmasına müsaade edilmemesi gerektiğini belirten Erbaş, şunları söyledi: "Bu tür insanların suç işledikten sonra değil daha önce tespit edilmesi gerekiyor.

Bunlar her zaman suç işlemeye meyilli kişilerdir. Başkaları tarafından maşa olarak kullanılabilen insanlardır. İnşallah bu cani yakalandıktan sonra bu
olayın arkasındaki kişilerinde ortaya çıkacağına inanıyoruz."


Katil zanlısının yakalanmasına çok sevindiğini anlatan Mustafa Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yüreğimize su serpildi. Elbette benim kızım geriye gelmeyecektir. Ama bundan sonra birçok Arzu'ların canlarının yanması en azından önlenmiş olacaktır."
Mustafa Erbaş, ayrıca, sokaklarda başıboş dolaşan, her an her suçu işleyebilecek insanların gerek ülkemizde gerekse dünyadan arındırılması gerektiğini söyledi.


İnsan hakkının bu tip insanların eline bırakılmaması gerektiğini düşündüğünü anlatan Erbaş, şunları söyledi: "İnşallah bu katil Hollanda'yı terk etmeden bir an önce yakalanır ve bizde biraz olsun rahatlamış oluruz." Mustafa Erbaş, ayrıca, Hollanda hükümetinin katil zanlısının yakalanmasında yardım edecek kişilere beş bin Euro para ödülü vereceğini hatırlattı.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 19:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?