9
Mayıs
2024
Perşembe
RİZE

Rize'nin çehresini değiştirdik

Rize Belediye Başkan Yardımcısı Şenay Turan, başlattıkları çevre düzenleme çalışmasıyla Rize'nin çehresini değiştirdiklerini söyledi. 

Rize Belediye Başkan Yardımcısı Şenay Turan, Rize'de gözle görülür çevre düzenlemesi yaptıklarını belirterek, "Rize, küçük bir şehir olmasına rağmen maalesef çarpık kentleşme ve görüntü kirliliğini üst seviyelerde yaşayan bir ildi. Biz Başkanımız Halil Bakırcı'nın talimatlarıyla uzman kadrolarla 1 yıl önce bir çalışma başlattık. Rize Belediyesi'nde ilk kez bir şehir planlamacısı görevlendirdik. Kendisi bayan olan bu şehir planlamacımızın bilgilerinden de istifade ederek ilk önce görüntü kirliliklerini ortadan kaldırmaya çalıştık. Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Deniz Caddesi ve Ziraat Yokuşları üzerinde bulunan kötü görünümlü tabela ve çatıları kaldırttık. Dış cephesi sıvasız binaları sıva yaptırıp boyattık. Binaların boyanmasında birbiriyle uyumlu renklerin kullanılmasına dikkat ettik. Altyapı çalışmalarıyla kaldırım ve parke işlemleri yaptık. Halkımız çalışmalarımızda bize zorluk çıkartmayıp yardımcı oldu" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 17:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sultan Suleyman KOÇ IP: 88.230.11.xxx Tarih : 25.11.2006 12:42:44
Evet size ve tüm ekibinize teşekkür ediyorum.sürekli rizede yaşayan birisi değilim ancak zaman zaman geldiğimde Memleketimi tanımakta zorlanıyorum.ancak sahilde bulunan çöp kokusu hariç oradaki çöpler eskiden yoktu şimdi oradan geçerken arabamın camlarını kapatarak geçiyorum Sayın başkanımızın bunada çözüm bulacağını ümid ediyor,orada oturan insanlar için üzülüyorum;BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM