4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Rize'nin gerçek fıkraları kitap oldu

Rizeli Araştırmacı-Yazar Fatih Sultan Kan, Rize'de yaşanmış fıkra gibi komik olayları "Rize'de yaşanmış fıkra gibi olaylar" isimli kitabında topladı.

Fatih Sultan Kar, yaklaşık 7 yıl süren araştırmaları neticesinde topladığı 183 yaşanmış olaya kitabında yer verdi. İlginç kitabıyla ilgili açıklama yapan Kar, "Karadenizliler hayatı yaşanılır kılmak için olaylara hep güler yüzle yaklaşırlar. Yıllarca uydurma Temel fıkraları ile farklı Karadenizli tiplemesinin çizilmeye çalışılmasını nafile bir çabadır. Karadenizli'nin gündelik hayatı doğal fıkralarla doludur. Bu kitabımda 1930'lu yıllardan bu güne Rize'de yaşanmış gerçek 183 olay yer alıyor. Okurların beğeneceğini umuyorum" dedi.

Kitapta yer alan yaşanmış olaylardan bazıları şunlar:
"Rizeli elektrikçi Mehmet Demir gece eve giderken kuvvetli bir yağmura tutulur. Evin kapısına gelince hanımı kapıyı açar.
- Mehmet şemsiyen vardi niye bu kadar islandun?
- Hani şemsiye?
- Hanımı ceketinin arka yakasından asılı şemsiyeyi gösterdi.
- Ben oni orada unuttum."
"Pazar'ın bir köyünde genç delikanlı üzerine bir korku geldiği için annesi tarafından okuması için hocaya götürülür. Hoca çocuğu dualarla okuduktan sonra cam bardağa su doldurur ve bütün dikkatini vererek içine bakmasını söyler. Çocuk bakar, bakar fakat hiçbir şey göremez. Hoca ısrar eder, iyice bak diye. Çocuk bir daha bakar ve:
-Hocam, gördüm gördüm der. Hoca:
-Ne gördün? diye sorar. Çocuk heyecanla cevap verir:
-Paşabahçe 33... (Bardağın altındaki damgadır gördüğü)"
"Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Arif Akmermer, televizyonu adına açık havada bir müzik programı düzenleyecektir. Programın yapılacağı gün havanın nasıl olacağını öğrenmek için Meteoroloji Müdürünü arar:
-Hocam Salı günü hava nasıl?
-Yağışlı.
-Bir şey yapamaz mıyız?"
"Kaçkar TV'de atma türkü yarışmasının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapan Osman Efendioğlu hem faks hem de telefonla gelen isteklere cevap vermektedir.
Yine bir akşam program normal süresini hayli aşmıştır. Ana kumandada çalışanlar bir not yazarak uyarmak isterler:
- 'Osman amca kısa geç, eve gideceğiz' yazarak masasına bırakırlar. Efendioğlu istek sandığı notu alır ve konuk müzisyenlere dönerek canlı yayında okur.
- Evet arkadaşlar "Osman amca kısa kes, eve gideceğiz" bu eseri hanginiz seslendirecek?"

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 22:49:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?