5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Rize'nin ilk genç derneği Vali'ye misafir oldu

Rize’de değişik liselere mensup 18 öğrenci, derneklere üye olma yaşının 15’e düşürülmesinin ardından Rize’nin ilk gençlik derneğini kurdular.

Rize Valisi Enver Salihoğlu’nu ziyaret eden gençler "Rize Dost Eli Gençlik Derneği" ile fakir ve yardıma muhtaç insanlara yardım etmeyi amaçladıklarını söylediler.

Dernekler Yasası’nda yapılan yeni düzenlemelerle dernek kurma ve derneklere üye olma yaşının 18’den 15’e düşürülmesi üzerine Rize Anadolu Lisesi, Öğretmen Lisesi, Fen Lisesi ve Özel Kopuzlar Lisesi’nde öğrenim gören 18 öğrenci bir araya gelerek "Rize Dost Eli Gençlik Derneği" adı altında bir yardım derneği kurdular. Başkanlığını Ali Yasin Serdar’ın yaptığı derneğin üyeleri bugün ilk resmi ziyaretlerini gerçekleştirerek Rize Valisi Enver Salihoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Dernek Başkanı Ali Yasin Serdar, daha önceleri arkadaşlarıyla birlikte ihtiyaç sahibi ailelere yardımlar yaptıklarını belirterek, "Yeni yasayla bu çalışmamızı resmileştirmek istedik. Çeşitli okullardan 18 arkadaş bir araya gelerek kurucu üye olup derneği kurduk. Hedefimiz eğitim kalitesini artırmak, ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmaktır. Bugünden itibaren çeşitli seminerler düzenleyeceğiz. Ayrıca daha önce sürdürdüğümüz yardıma muhtaç arkadaşlarımıza yardıma devam edeceğiz" dedi.

Rize Valisi Enver Salihoğlu davranışlarından dolayı gençleri kutlayarak "Yeni Dernekler Yasası ile 15-18 yaş arası gençlere dernek kurma hakkı verildi. İlimizde ilk defa böyle bir dernek kuruldu. Çocuklarımızın toplum hayatı içerisinde böle aktif rol almalarını biz çok arzu ediyoruz. Hedefimiz başarılı bir eğitim sistemi oluşturmaktır. Eskiden 5-10 çocuk bir araya gelip örgütlendi mi tehlikeli durumlar ortaya çıkacak sanırdı. Ama şimdi daha anlamlı ve geniş katılımcı bir örgüt kuruluyor" dedi.

Rize Valisi Enver Salihoğlu kendisini ziyaret eden Rize Dost eli Gençlik derneği üyelerine Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk adlı kitabını hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2005 Pazartesi 15:47:53
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 17:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?