30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Rizespor'da Metin Kalkavan dönemi

ÇAYKUR RİZESPOR, 78. OLAĞAN GENEL KURULU

Çaykur Rizespor Kulübü Derneği 78. Olağan Genel Kurulu'nda bir yıldır dernek başkanlığı görevini yürüten Halim Mete, başkanlığı Rizespor Futbol Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan'a devretti.

Çaykur Rizespor Kulübü Derneği 78. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı bugün İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. 600 üyesi bulunan derneğin, son bir yıl içerisinde aidatını ödeyen 220 üyesinin davet edildiği Genel Kurul Toplantısı'na sadece 74 üye katıldı. Derneğin 2009 yılı faaliyet ve gelir-giderlerinin okunarak oylandığı toplantıda konuşan Dernek Başkanı Halim Mete, Rizespor için mücadele etmeye devam edeceğini belirterek, "Yoğun iş hayatım ve geçtiğimiz aylarda yaşadığım sağlık problemleri nedeniyle zaman zaman görevimi aksattığım olmuştur. Bunun için beni hoş görmenizi istiyorum. Bu nedenle başkanlık görevimi askerlik sayıyorum. Bir yıllık başkanlık görevimi burada bırakıyorum. Ama başkan olmadan da Rizespor'a hizmet edilebileceğini de göstermek istiyorum" şeklinde konuştu.

Dilek ve temenni konuşmalarının yapıldığı sırada, bir konuşmacının Çaykur Rizespor'a ekonomik girdi sağlaması için şirket adına bir HES santrali yapılması teklifi, Kazım Delal isimli bir üyenin tepki göstermesine neden oldu. Kürsü'nün önüne yürüyen Delal, çevreye zarar verdikleri için HES'lere karşı olduğunu belirtip fikri protesto ederek salondan ayrıldı.

Rizespor Futbol Yatırımları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan konuşmasında, futbola dair tüm yetkilerin geçtiğimiz yıl dernekten alınarak şirkete geçirildiğinin altını çizerek "İster kabul edin ister kabul etmeyin. Artık futbol şirketin yönetimindedir. Dernek yönetiminin futbol ile uzaktan yakından alakası yoktur. Futbolla ilgili derneğin her hangi bir yetkisi söz konusu değildir. Buradan sadece futbolu yöneten şirkete üç kişi gidecektir" dedi.

Konuşmanın ardından açık oylama usulü ile Metin Kalkavan oy çoğunluğu ile dernek başkanlığına getirildi.

1 Nisan 2009 tarihinde Çaykur Rizespor Kulübü Derneği tarafından alınan karar ile kulübün tüm aktif ve pasifleri ile futbol yönetimi Rizespor Futbol Yatırımları A.Ş.'ye devredilmişti. Kalkavan, bu kongre ile hem derneğin hem de şirketin yönetim kurulu başkanı oldu.

ÇAYKUR RİZESPOR, 78. OLAĞAN GENEL KURULU
ÇAYKUR RİZESPOR, 78. OLAĞAN GENEL KURULU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2010 Pazar 14:34:00
Güncelleme :17 Ocak 2010 Pazar 18:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?