30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Rize’ye 135 afet konutu

RİZE’YE 135 AFET KONUTU YAPILACAK

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Gündoğdu Beldesi’nde meydana gelen afette kullanılmayacak hale gelen 135 konut için TOKİ tarafından yenilerinin yapılacağını açıkladı.

Pakistan’da meydana gelen sel felaketinden etkilenenlere ulaştırılmak üzere Rize Valiliği tarafından bir yardım kampanyası başlatıldı. Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları’nın birlikte yürüteceği yardım kampanyası için bugün Rize Valiliği Salonu’nda Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Hacımüftüoğlu toplantıda, Gündoğdu Beldesi’nde yaşanan afetten dolayı Başbakanlığın başlattığı Pakistan’a yardım kampanyası için Rize’de biraz geç kalındığını belirterek, “Kampanya için geç kalmış olsak ta İl Müftülüğümüz tarafından yapılan çalışmalarda Pakistan için 680 bin TL nakdi yardım toplanmıştı. Başlatmış olduğumuz bu kampanya ile toplanacak yardımlar Pakistan’a ulaştırılmak üzere Başbakanlığa gönderilecektir” dedi.

Hacımüftüoğlu, Gündoğdu Beldesi’nde meydana gelen afetin yaralarının sarılmaya devam ettiğini belirterek, “Afetten 470 konut etkilenmişti. 135 konut ise kullanılmayacak hale geldi. Bu 135 konut için TOKİ tarafından 135 adet afet konutu inşa edilerek afetzedelere teslim edilecek. Şuan konutların yapılması için arazi arayışları sürüyor. Üç arazi üzerinde duruluyor. Bu araziler vatandaşlara ait olduğu için kamulaştırma yapılacak. Yapılacak binaların dere yatağı ve heyelan riski bulunmayan bölgelerde yapılmamasına gayret gösteriliyor” diye konuştu.

RİZE’YE 135 AFET KONUTU YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 17:17:05
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 12:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?