5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Rize’ye yeni emniyet binası

RİZE’YE YENİ EMNİYET BİNASI

Rize, yapılması planlanan yeni Emniyet Müdürlüğü binası ile Türkiye’nin en modern emniyet binalarından bir tanesine sahip olacak.

Rize’de yapılması düşünülen yeni emniyet müdürlüğü binası için Rize İl Özel İdaresi ile arazi devir işlemleri gerçekleştirildi. Şimdiki Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nün bulunduğu bina ve arazisi Rize İl Özel İdaresi’ne devredilirken, eski Tekel binası ve eski İl Kültür Merkezi’nin bulunduğu 5 bin 350 metre karelik arazi ise yeni bina yapımı için Emniyet Genel Müdürlüğü’ne devredildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 5 bin 350 metre kare alan üzerinde 2 katı yerin altında 5 katı ise yerin üzerinde olmak üzere toplam 18 bin 248 metrekare kapalı alana sahip yeni bir bina inşa edilecek. 10 Milyon TL’ye tahmini bedelli dev proje yöre mimarisine uygun olarak inşa edilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, binanın güvenlik ve teknolojik donanımının en üst seviyede olacağını belirterek “Dünyadaki en son teknolojik gelişmelere bağlı kalarak dizayn edilecek. Güvenlikte ileri teknoloji kullanılacak” dedi.

Demirtaş bina inşaatına en kısa sürede başlanılması için çalışmaların sürdüğünü hatırlattı. Tamamlanması halinde Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nün Türkiye’nin en modern binalarından bir tanesine sahip olması bekleniyor.

RİZE’YE YENİ EMNİYET BİNASI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 12:49:00
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 13:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?