30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Rize’yi bekleyen büyük tehlike

RİZE’Yİ BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize’de bir çok binanın altından dere geçtiğini hatırlatarak Rize’yi gelecekte bekleyen büyük tehlikeye dikkat çekti.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yaptığı açıklamada, Rize’de bulunan bazı çok katlı binaların altından dere geçtiğini hatırlattı. Rize’de 9 Nisan 2010 tarihinde Rize Belediyesi tarafından yapılan bir kazı sırasında 8 katlı bir binanın altından dere geçtiği fark edilmişti. Yapılan araştırmada, önceki belediyeler döneminde derenin üzerinin örtülerek imara açıldığı anlaşılmıştı.

Konuyla ilgili olarak Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğim günden beri dere üstlerinin kapatılmasına karşı olduğunu söylüyorum. Rize Şehir Merkezi’nden geçen üç büyük dere vardır. Bunların üçünün de üzeri kapatılmıştır. Bunun yanında 22 tane denize dikey geçen bakslarımız var. Biz bunların tamamını temiz tutmaya çalışıyoruz. Tuttuğumuz için de göreve geldiğim günden bu yana, geçmişte olduğu gibi şiddetli yağmurlarda şehirde su baskınları yaşanmadı. Gündoğdu Beldesi’nde yaşanan afeti fırsat bilerek üzeri kapatılan derelerde ilgili sorunumuzu ilgili bakanlara aktardık. Bizim bunun altından kalkacak bir bütçemiz yok. Özelikle konuyla ilgili geniş çaplı bir proje hazırlayarak Orman Bakanlığımızdan da destek isteyeceğiz. Rize’de hamam deresi üzerinde yapılan binalara gelirsek. Maalesef bunda belediyemizin de geçmiş dönemlerinden kaynaklanan ciddi bir hatası olduğunu görüyoruz. Derenin aktığı yere tapu vermişler. İmara açmışlar. Adamda gelmiş derenin üstünde bina yapmış. İsterse dereyi keser. Bu kez dere caddeden akmak zorunda kalır. En az 100 yıllık bir duvarla örtülmüş derenin aktığı yerde bina yapılmıştır” dedi.

Bakırcı, dere üzerlerinde yapılan apartmanlarla ilgili kamulaştırma yapmalarının mümkün olmadığını belirterek Belediye Meclisi’nin de desteği ile ileride Rize’yi risk altına sokacak bu binaların kaldırılması için tapu iptal davası açacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 18:17:04
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 18:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?