30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Rize'yi yağış vurdu!

RİZE’DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Rize’de bu akşam ve gece etkili olan şiddetli sağanak yağmur maddi hasara yol açtı.

Rize’de akşam saatlerinde başlayan ve gece de etkisini sürdüren şiddetli sağanak yağmur şehir merkezinde maddi hasara yol açtı.

Rize’nin Reşadiye Mahallesi’nde Pehlivantaşı Deresi üzerinde bulunan bir menfezin, derenin kopartıp getirdiği ağaçlarla tıkanması sonucu mahalleyi su bastı. Zihniderin İlköğretim Okulu ve çevresinde bulunan çok sayıda bina ile iş yerinin zemin katlarını su bastı. Bir çok araç sular altında kaldı.

Araçları ile oluşan göletler içerisinde mahsur kalanlar oldu. Araçlarında mahsur kalanların imdadına yine vatandaşlar yetişti. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı olay yerinde incelemelerde bulundu. Bakırcı, taşkına derenin taşıdığı ağaçların neden olduğunu belirterek geçmişte dere kenarındaki ağaçları kesmek istediklerini ancak ağaç sahiplerinin engellemesi üzerine ağaçları kesemediklerini dile getirdi.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ KAZAYA NEDEN OLDU

Rize’nin Kalkandere ilçesinde şiddetli yağışın etkisi ile direksiyon hakimiyetini kaybeden bir araç dereye uçtu. Çayırlı Köyü’nde meydana gelen olayda Rıdvan Yavuz (84) yönetimindeki 34 UC 1874 plakalı otomobil şiddetli yağmurun etkisi ile yoldan çıkarak dereye uçtu. Araçta bulunan Muhammet Kurt (38) olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı araçtaki Rıdvan Yavuz, Sare Kurt (45) ve Cihan Tufanoğlu (50) ise yaralı olarak kaldırıldıkları Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi ile Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındılar.

TRABZON'DA ŞİDETLİ YAĞIŞ

Öte yandan şiddetli yağmur Trabzon’un Sürmene ilçesi Çamburnu Beldesinde de maddi hasara ve su baskınlarına neden oldu. Beldedeki derenin taşması sonucu zor anlar yaşanırken, Trabzon Belediyesi’nden bölgeye iş makinesi istendi. Su tahliye çalışmaları gece boyunca sürdü.

RİZE’DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
RİZE’DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
RİZE’DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
RİZE’DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
RİZE’DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 05:17:04
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 09:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?