5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

RTSO'da şeffaf dönem

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ofluoğlu, odada şeffaf döneme geçildiğini belirterek, tüm kayıtların internet ortamına taşındığını söyledi.

RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ofluoğlu, artık tüm çalışmalarını şeffaf bir şekilde sürdüreceklerini ifade ederek, isteyen üyenin odayla ilgili tüm kayıtları internet üzerinden izleyebileceğini açıkladı. Ofluoğlu, "Karmakarışık devraldığımız muhasebemizi düzelttik. Artık şeffaf bir dönem başlatıyoruz. Tüm muhasebe kayıtlarımızı internet aracılığı ile üyelerimize açtık. Üyelerimiz işlem ve kayıtları takip ederek bizi denetleyebilecekler" dedi.

RTSO'yu 236 milyar lira borçla devraldıklarını belirten Ofluoğlu, 3 ayda bu paranın 126 milyarı lirasını ödediklerini sözlerine ekleyerek, "Kalan borcumuzu 2 ay içerisinde ödemeyi planlıyoruz. En büyük hedefimiz Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ile olan ticaretimizi genişletmektir. İlk olarak Poti'ye giden araçlarımıza uygulanan tonaj kontenjanını kaldırttık. Birkaç gün içerisinde Trabzon, Rize, Batum, Poti ve Novorossik Limanları arasında yük taşımacılığı konusunda bir anlaşma imzalayacağız. Bu gelişmelere bağlı kalarak dış ticaretimizi arttırmak için yeni bir gemi daha arıyoruz" diye konuştu.

Rize'nin teşvik kapsamına alındığını ancak ilde organize sanayi bölgesi bulunmadığını kaydeden Ofluoğlu, "Organize sanayi bölgesinin kurulabilmesi için Kalkandere yolu üzerinde bir arazinin kamulaştırma çalışmalarını takip ediyoruz. İlimize en kısa sürede organize sanayi bölgesi kazandıracağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 01:52:51
Güncelleme :8 Temmuz 2005 Cuma 18:47:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?