5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

RTSO'dan 'misyoner' uyarısı

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Hacıfazlıoğlu, son günlerde Rize’de misyoner faaliyetlerinin artmasına dikkat çekerek Rizelileri misyonerlerin oyunlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Hacıfazlıoğlu, misyonerlerin asıl amacının Hıristiyanlığı yaymak olmadığını, misyonerlerin arkasında bulunan güçlerin Türkiye’yi parçalamak istediğini söyledi. Hıristiyan yaşamayan Rize’de gizli kiliseler açılmasına tepki gösteren Hacıfazlıoğlu, "Rize’de apartman dairelerinde faaliyet gösteren kiliseler açıldığını duyuyoruz. Hıristiyan yaşamayan ilimizde gizli gizli kiliselerin açılması düşündürücüdür. Rize’de Hıristiyan yaşasa ve kilise açılmak istense o kilisenin temeline ilk harcı ben koyarım. Ancak ilimizde Hıristiyan yaşamamaktadır. Toplumun dini değiştirilerek ülke bütünlüğümüz parçalanmak istenmektedir. Misyonerler ilimizdeki çalışmalarını sinsi olarak sürdürmektedir" dedi.

"Kapısında kilise yazmayan, haç bulunmayan apartman daireleri kullanılıyor" diyen Hacıfazlıoğlu, "Bu şekilde tepki çekmeden çalışma amaçlanmaktadır. Faaliyet sahası olarak ise özellikle gençler ve dar gelirli insanlar seçiliyor. Toplum huzuru açısından dinimizde bazı yasaklar yer almaktadır. Zina, alkol tüketimi gibi bazı yasaklar Hıristiyanlıkta yer almadığı için gençlerimizin oyuna gelmesi çok daha kolay oluyor. Dar gelirli insanlarımız para karşılığı din değiştirebiliyor. Ülkemizde etnik grupları bir arada tutan güç din birlikteliğimizdir. Eğer bu bozulursa parçalanırız. Misyonerlerin asıl amacı da bizi parçalamaktır. Devlet her eve bir polis dikemez. Her şeyi devletten beklemek yanlış olur. Rizeliler, oynanmak istenen oyun karşısında duyarlı olmalıdır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2005 Cumartesi 23:53:43
Güncelleme :25 Şubat 2005 Cuma 14:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?