5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

RÜ'de rektörlük seçimine doğru

RİZE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK SEÇİMİNE DOĞRU

Rize Üniversitesi’nde yaklaşan rektörlük seçimleri öncesi iki güçlü adayın yarışması bekleniyor.

Rize Üniversitesi’nde 17 Mart 2011 tarihinde gerçekleşmesi düşünülen Rektörlük Seçimleri’nde Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ile Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın aday olmaları bekleniyor. YÖK tarafından kesin seçim tarihi resmi olarak açıklanmadığı için adaylar henüz adaylıklarını açıklamazken, olası adaylar arasında en çok konuşulan iki isim Okumuşoğlu ve Yılmaz.

YÖK’ün seçim takvimini belirlemesinin ardından yapılacak seçimlerde Rize Üniversitesi bünyesinde profesör unvanına sahip altı isim belirlenecek. Bu isimler YÖK’e gönderilecek. YÖK’ün karar vereceği üç isim Cumhurbaşkanı’na gönderilecek. Cumhurbaşkanı bu üç isimden birisini Rize Üniversitesi Rektörü olarak onaylayacak. Cumhurbaşkanı’nın onaylayacağı ismin en geç 17 Mayıs tarihinde belirlenmesi bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çıkarttığı yasa ile 2006 yılında kurulan Rize Üniversitesi tek rektörlük seçimini 12 Mart 2007 yılında gerçekleştirmişti. Bu seçimde kurucu Rektör Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu 39 oyla rakiplerine fark atarak dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından rektör olarak atanmıştı.

RİZE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK SEÇİMİNE DOĞRU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 13:28:02
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 13:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?