3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

RÜ'de yeni akademik yıl başladı

RİZE ÜNİVERSİTESİ’NİN 3. EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÖRENLE AÇILDI

Rize Üniversitesi’nin 3. Eğitim ve Öğretim Yılı açılış töreninde konuşan Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, gelecekte eğitim ve bilime önem verenlerin mutlu, diğerlerinin ise hüsrana uğrayacağını açıkladı.

Rize Üniversitesi 3. Eğitim ve Öğretim Yılı dolayısıyla Rize Üniversitesi Milli Piyango Salonu’nda bir tören düzenlendi. Törene Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu başta olmak üzere bir çok üst düzey bürokrat, Rize Üniversitesi’nin akademik ve idari personelinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Misafirler arasında Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Öztürk dikkat çekti.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak başlayan törende ilk olarak Rize Üniversitesi’nin tanıtan bir film gösterildi. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Rektör Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu yaptı. Okumuşoğlu, konuşmasında bilimin gelecekte toplumlar için ne derece önem kazanacağına değinerek “Dünya nüfusu her gün 6 milyon artıyor. Dünyanın nüfusu son 50 yılda üç katı arttı. 10 Nisan 2009 tarihinde dünyanın nüfusu 6 milyar 800 milyondu. 21. yüzyılın ilk çeyreğinde dünya nüfusunun 10 milyarı aşması bekleniyor. Dünyada az gelişmiş ülkelerdeki yüksek nüfus artışı ve gelişmiş ülkelerdeki çevre tahribatı ve ihtiyaçların temini noktasındaki sınırsızlık önemli sorunları da beraberinde getirecek. 10 yıl önceki bankacılık ve iletişim sistemleri çok değişti. Bu alanlarda 10 yıl önce çalışan personelleri şimdi çalıştırmak mümkün değil. Gelişen teknolojik imkanlarda göz önüne alındığında gelecekte insanlığı büyük bir işsizlik sorunu bekliyor. Gelecekte gelişmiş ve iyi noktalardaki ülkelerin ortak özellikleri; yüksek tasarım, yeni fabrika ve cihazların geliştirilmesi, iyi bir eğitim sistemi, kabiliyetli iş gücü ve hayat boyu eğitim olacaktır. Gelecekte eğitim ve bilime önem verenler mutlu, diğerleri ise hüsrana uğrayacaktır” dedi.

Rektör Prof. Dr. Okumuşoğlu Rize Üniversitesi olarak yeni eğitim ve öğretim yılında ek yerleştirmelerle birlikte 10 bin 300 öğrenci kapasitesini hedeflediklerini ifade ederek “Bu yıl ilk kez 3 bin 134 öğrenci üniversitemize kayıt yaptırdı. Şu an mevcudumuz 9 bin 7 öğrencidir. Ek yerleştirmelerle birlikte ise bu rakamın 10 bin 300 e çıkmasını hedefliyoruz. Mezun ettiğimiz öğrencileri de hesaba katarsak bu yıl üniversitemizin mevcudu 850 artmıştır. 2023 yılında 23 bin öğrenciyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ise yaptığı konuşmasında Rize Üniversitesi’nin tüm Türk Dünyasına hitap eden bir üniversitesi olmasını arzuladığını belirterek öğrencilere nasihatlerde bulundu. Hacımüftüoğlu, öğrencilerden eğitim ve öğretim süreleri içinde mutlaka bir batı dili birde doğu dili öğrenmelerini istedi.

Program, Rize Üniversitesi’nin kuruluşunda katkı sağlayan hayır severlere plaket verilmesi ve müzik eğlence programı ile son buldu

RİZE ÜNİVERSİTESİ’NİN 3. EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÖRENLE AÇILDI
RİZE ÜNİVERSİTESİ’NİN 3. EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 17:10:04
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 18:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?