5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Saadet'in afişi davalık

Rize'de bir kadın, çay toplarken çekilen fotoğrafının, kendisinden izin alınmadan parti broşürlerinde kullanıldığı iddiasıyla Saadet Partisi aleyhine dava açtı.

Müşteki Hatice Yılmaz, Rize Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava dilekçesi verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, çay toplarken çekilen bir fotoğrafının, Saadet Partisi seçim broşürlerinde, ''Çayın tadı kaçtı. Anladık ki... Sensiz olmuyor'' sloganı ile kullanıldığını belirterek, ''Kimse benden izin almadı. Bu resimler internet siteleri ve gazetelerde de yer alıyor'' dedi. Parti hakkında 50 bin YTL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtığını ifade eden Yılmaz, ''Bu afişle kişilik haklarım ihlal ediliyor. Beni bir partiye mal ediyorlar. Benim siyasetle ne işim olur. Benim tozlu çamurlu ellerimden siyasi rant elde etmek istiyorlar. Bunu hiçbir siyasi parti yapamaz'' diye konuştu.

Noter kanalıyla Saadet Parti'ye, broşürlerin kullanılmaması için ihtar çektiğini belirten Yılmaz, ''Resmimin seçim otobüsü, gazetelerde ve internet sitelerinde propaganda aracı olarak kullanılmaması için gerekli girişimleri başlattım. Çok istiyorlarsa manken bulsunlar veya kendi eşlerinin, annelerinin resimlerini yayınlasınlar'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 10:19:41
Güncelleme :12 Temmuz 2007 Perşembe 10:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zafer hoslioğlu IP: 85.98.143.xxx Tarih : 12.07.2007 11:54:29
çeşke benim haberim olmadan benim resmimi koysaydılar saadet liği kalmaz dı valla bunların başkalerını bukadar küçük görmek bu olsa gerek hoça ya yakışmadı insan haber verir şimdi gerçekten teyzemin dediği kişilerin fotoraflarımı olçak merak ediyom