3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Şahika'nın yemeğinde buluştular

Rize Çayelili kadınlar, Dünya Kadınlar Günü'nde Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu'nun organize ettiği yemekte biraraya geldi.



Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Aile Birliği'nin organize ettiği yemeğe onlarca Çayelili kadın katıldı. Yemekte, kadınların toplum içindeki önemini anlatan kısa bir sunum yapıldı. Programda misafirlere çocuk eğitimini anlatan bir kitabın yanında birer karanfil takdim edildi.

Yemekte konuşan Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var, değerler itibari ile toplumda kadınların ayrı bir yeri olduğunu ifade etti. Harun Var, "Annelik makamı ile zirveleşen kadınlarımıza of bile demeyi nezaketsizlik sayar bizim toplumumuz. Cennetleri ayaklarının altına koyduğumuz değerlerimizde, hiçbir erkek bu makama çıkamamıştır bize göre. Yılın her gününde kadınlarımızın hatırlanması arzumuz ve amacımız. Okul olarak bu günü bir vesile bilerek kadınlarımıza ikramda bulunmak istedik."dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Sebahat Çakır ise Özel Şahika'yı, her günü bir fırsat bilip, Çayeliler'le okulu buluşturduğu için çok sevdiklerini belirterek, "Yaptığımız faaliyetlerin hep önünde oldular ve okul aile birliği olarak üzerimizdeki yükü önemli bir şekilde hafiflettiler. Okulumuzun biz kadınların sosyalleşmesi adına ciddi bir teşviki var. Biz kadınlara has bir programı hazırlama noktasında bize böyle bir imkan verdikleri için Çayeli Özel Şahika İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenlerine şükranlarımı bir borç biliyorum, kendilerine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

 

Zaman
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 11:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?