8
Mayıs
2024
Çarşamba
RİZE

Sahte para operasyonu

Rize'de polisin yaptığı operasyonda, piyasaya sahte para sürdüğü tespit edilen şebekenin suçüstü yakalanan 5 üyesi tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Edinilen bilgiye göre, son bir haftadır piyasaya sahte para sürüldüğü yönündeki ihbarı değerlendiren Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, takibe aldıkları bir otomobile Çayeli İlçesi'nde operasyon düzenledi. Çayeli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleriyle ortaklaşa yapılan operasyonda, araçta ve araçtaki şahıslar üzerinde yapılan aramalarda 15 adet sahte 50 YTL, 1 adet sahte 100 ABD Doları ve 15 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak yakalanarak gözaltına alınan K.D, A.H.M, R.K, C.G. ve A.K. isimli şahıslar 'teşekkül halinde piyasaya sahte para sürmek, esrar maddesi bulundurmak ve kullanmak' suçlarından adli merciler tarafından tutuklanarak Trabzon Bahçecik Cezaevi'ne konuldu. 

Öte yandan, tutuklanan şahısların daha önce Rize, Artvin ve Trabzon illerinde aynı seri numaralı sahte paraları da piyasaya sürdükleri anlaşılırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 17:00:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?