5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Şehirde bayrak karnavalı

Rize’de Muhtarlar Derneği, Şehit Aileleri Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen bir çalışma ile 3 bine yakın esnaf ve vatandaşa Türk bayrağı dağıtıldı.

Rize’de Muhtarlar Derneği, Şehit Aileleri Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından ortaklaşa yapılan bir çalışma ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 85. yıl dönümü dolayısıyla 3 bin esnaf ve vatandaşa Türk bayrağı dağıtıldı. Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Osman Çelik tarafından yapılan dağıtımda şehir içerisindeki esnaflar tek tek gezilerek bayrakları takdim edildi.

Yaptıkları çalışmayla ilgili açıklama yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, "Türk milleti, ülke yönetimini devraldığı 1920’den itibaren Türkiye’mizde demokrasi daha güçlü, daha köklü hale geldi. Demokratik bir yaşam için yapılan reformlar sivil toplum örgütlerinin ve ülke insanımızın geleceğine, demokrasi kültürümüzün gelişmesine, vatandaşlık bilincinin gelişmesine olumlu etkiler yapmıştır. Bu itibarla derneklerimiz olarak 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na katkı sağlamak amacıyla, halkımıza bayrak dağıtmaya karar verdik" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 12:48:37
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 16:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?