3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Şehit polis anıldı

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde geçtiğimiz yıl düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Rizeli polis memuru Nedim Çalık, şehit oluşunun 1. yıldönümünde mezarı başında anıldı.


Şehit polis memuru Nedim Çalık için Rize'nin Çaykent beldesi Müderrisler Mahallesi'nde bulunan mezarı başında anma töreni düzenlendi. Çalık'ın şehit oluşunun 1. yıldönümünde gerçekleşen anma törenine Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Çaykent Belediye Başkanı Mehmet Kazancı, şehit annesi Şefahat Çalık, kardeşleri Hasan Çalık, Köksal Çalık, Murat Çalık, polis memurları ve vatandaşlar katıldı. Çalık'ın mezarının başında Kur'an-ı Kerim okunurken, tören sonrası Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş,
şehit polisin annesini evinde ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Demirtaş, Türkiye'nin sürekli terör saldırılarına karşı tedbirli olması gerektiğini belirterek, "Bazıları terörist diyor. Bazıları başka anlamlar yüklüyor. Şu anda da dünyanın birçok yerinde aynı politik savaşların sürdüğünü görüyoruz. Teröre karşı ortak bir tavır alınması gerekir. Maalesef birçok konuda iş birliğine giren ülkeler terörle mücadelede aynı iş birliği ve samimiyeti göstermiyorlar. Oda bu
sıkıntıların önümüzdeki süreçte devam edeceğini gösteriyor. Türkiye'nin bu tip saldırılara karşı sürekli tedbirli olması gerekiyor" dedi.


Şehit annesi Şefahat Çalık ise, oğlunun şehit düşmesinden itibaren emniyet camiasının kendilerini yalnız bırakmadığını ifade ederek, teşekkür etti. Anne Çalık, olayla ilgili haber bültenlerinde yayınlanan görüntüleri izlemediğini ve izlemek istemediğini belirterek, İstanbul'da düzenlenen törene de katılmamak için Rize'ye döndüğünü söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 18:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?