3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Selin bilançosu ağır

Rize Valisi Zekeriya Şarbak, 21 Temmuz ve 27 Temmuz tarihlerinde Rize’de etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı hasarları açıkladı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, 21 Temmuz ve 27 Temmuz tarihlerinde etkili olan şiddetli yağışların Fındıklı, Ardeşen, Çayeli, Güneysu, Kalkandere ve İkizdere ilçeleri ile merkeze bağlı bazı köylerde sel ve toprak kaymalarına neden olduğu hatırlatıldı.

Oluşan hasarların giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Şarbak, ulaşımın kesildiği 40 köyden sadece Kalkandere ilçesine bağlı Esendere köyü ile İkizdere ilçesine bağlı Ayvalık ve Ihlamurlu köylerine ulaşımın sağlanamadığını, bir çok mahalle yolunun da halen ulaşıma açılamadığını söyledi.

Şarbak, Rize- Erzurum Karayolu’nun ise geçtiğimiz gün itibariyle araç ulaşımına açıldığını duyurdu. Şarbak ayrıca sel ve heyelanlarda; 11 konutun, 1 işyerinin ve 1 su değirmeninin yıkılarak kullanılamayacak derecede hasar gördüğünü açıkladı. Şarbak açıklamasında, “Ev, iş yeri, arazi ve diğer malları zarar görenlere, Başbakanlıkça gönderilen ödenekle yardımlar yapılmaktadır” dedi.

Rize Valisi Zekeriya Şarbak ayrıca afetten etkilenen bölgelerde hayatın büyük ölçüde normale döndüğünü sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 12:54:26
Güncelleme :30 Temmuz 2009 Perşembe 12:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?