5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Şenliğe 'yas' gölgesi!

VALİDEN TERÖRİSTLERE

Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü tarafından bu yıl 5.'si düzenlenen Uluslararası Rafting Şenliği buruk başladı. Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen etkinlikte, Diyarbakır'daki 13 şehidimizin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Birçok müzik-eğlence programı iptal edilirken, bugün düzenlenmesi planlanan bayanlar rafting şampiyonası ise yağış nedeniyle pazar gününe ertelendi.

Etkinliklerin açılış töreninde konuşan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, teröristlere 'zihinsel engelli' benzetmesi yaparak Zap Suyu'nun da Fırtına Deresi'nin de Türkiye'de yaşayan tüm etnik gruplara ait olduğunu belirtti. Hacımüftüoğlu, konuşmasında, "13 aziz kardeşimizin şehadetini ifade edecek, üzüntümüzü dile getirecek söz elbette yok. Rahmet diliyorum ve bir daha tekrar etmemesini temenni ediyorum. Değerli sporcu kardeşlerim, 5.5 yılı Güneydoğu'da geçen bir arkadaşınız, bir ağabeyiniz olarak şunu söyleyeyim: Burada rafting yapacaksınız. İnanın Zap Suyu'nda da rafting yapmak size aynı keyfi verecek. Orada yaşanan olaylara bakmayın. Umutsuz olmayın. Zap Suyu'nda da rafting yapacaksınız. Oradaki kardeşlerimiz de gelecek burada yapacak. Türkiye budur, bu olmaya devam edecektir. Olaylar sizin moralinizi bozmasın. Tecrübelerim, sezgilerimle ve bilgilerimle bunu söylüyorum. Zap Suyu da bizimdir, Fırtına da bizimdir. Üç-beş tane zihinsel, düşünce özürlü kişinin söylem ve eylemleri sizi moralsiz kılmasın" ifadelerini kullandı.

Daha sonra, aralarında Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce ve İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin'in de bulunduğu bürokratlar, ilk rafting botu ile dere inişini gerçekleştirdi. Vali Hacımüftüoğlu ve törene katılan AK Parti Rize milletvekili Nusret Bayraktar, tüm ısrarlara rağmen sağlık sorunlarını gerekçe göstererek bota binmedi. Vali, "Bota binmeyecek misiniz ?" sorusuna, "Herkes anladığı işi yapsın" şeklinde cevap verdi.

Öte yandan yüzlerce kişi günler öncesinden şenlik alanında kamp kurdu. Şenlik boyunca isteyen vatandaşlara ücretsiz rafting yapma imkanı tanındı. Şenliğe katılanlar, zaman zaman tulum müziği eşliğinde horon tepti.

Bu arada organizasyona katılması planlanan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şehit haberlerinin gelmesinin ardından programını iptal ederek etkinliğe gelemeyeceğini bildirmişti. Etkinlikler kapsamında, pazar günü bayanlar ve erkekler arası rafting şampiyonası gerçekleştirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2011 Cumartesi 16:33:01
Güncelleme :20 Temmuz 2011 Çarşamba 18:40:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?