8
Mayıs
2024
Çarşamba
RİZE

Sıcaklar hamsiyi vurdu

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, balıkçılığı olumsuz yönde etkiledi. Avlanan hamsi miktarı azaldı. 

Kış mevsimine girilmesine rağmen Karadeniz'in özellikle sahil kesimlerine kar yağmaması ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması balıkçılığı olumsuz yönde etkiliyor. Avlanan hamsi miktarında önemli bir azalma gözleniyor. Bir ay öncesine kadar Rize'de orta büyüklükteki bir balıkçı teknesi gecede 4-5 bin kasa hamsi avlarken, son bir haftadır avlanan hamsi miktarı 400-500 kasaya geriledi. Hamsi sezonunun başında 20 YTL'den satılan bir kasa hamsi fiyatı 3-5 YTL'ye kadar geriledi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Rizeli balıkçılar, "Hamsi istavritle karışık az çıkmaya başladı. Hamsinin artması için havaların soğuması lazım. Geçtiğimiz aylarda 4 bin-5 bin kasa hamsi avlıyorduk. Şu anda 400-500 kasa avlayabiliyoruz. Hamsideki düşüş üreticiye satış fiyatını etkilemedi. Bir kasa hamsi fiyatı 3-5 YTL'ye kadar düştü. Balıkçılar maddi olarak zararda" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 13:20:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?