8
Mayıs
2024
Çarşamba
RİZE

Simitçiye 5,5 bin YTL'lik reklam cezası

Reklam Kurulu, Rize'de faaliyet gösteren bir simitçiye, menüsünde, aynı ildeki bir pastanenin menüsündeki resimleri aynen kullandığı için 5,5 bin YTL idari para ve reklamı durdurma cezası verdi.

Reklam Kurulu, 14 Kasım'da yaptığı toplantıda, 22 reklamla ilgili şikayeti karar bağladı. Kararlara ilişkin yapılan duyuruya göre, Rize'de faaliyet gösteren Mehmet Gültekin Kar-Yahya Kopuz'a ait Muhabbet Simit Saray isimli firmaya ait ”Hoş Geldiniz” başlıklı menüde, mevzuata aykırı olacak şekilde, aynı ilde faaliyet gösteren Dergah Pastaneleri'ne ait menüdeki resimlerin aynen kullanıldığını belirledi.

Bunun, Ticari Reklam ve İlanlara İlişkin İlkeler ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik'in “Reklamlar, başka reklamların genel düzenini, metnini, sloganını, görsel sunumunu, müzik ve ses efektlerini ve benzerlerini tüketiciyi yanıltacak ya da karışıklığa yol açacak biçimde taklit edemez” hükmüne aykırı olması nedeniyle, Muhabbet Simit Sarayı'na, 5 bin 491 YTL idari para cezası ile reklamı durdurma cezası verildi.

AA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 18:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?