3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Su saatleri değişiyor

Rize Belediyesi klasik su saatlerini, tasarruf ve peşin su alımı sağlayan akıllı saatlerle değiştiriyor.


Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, akıllı saatler ile yaşanan bir çok sıkıntının önleneceğini belirterek bu saatlerin tüketici açısından bir çok avantajı da bulunduğunu söyledi. Bakırcı yaptığı açıklamada, “Belediyeler yıllardan beri kamu kurum ve kuruluşlarıyla su tahsilatı konusunda sorunlar yaşamaktadır. Bu sorunların önüne geçmek için Rize Belediyesi olarak yeni bir uygulamaya geçiyoruz. Ön ödemeli saat uygulaması ile hem belediyemiz tahsilatını zamanında yapacak, hem de kamu kurum ve kuruluşlarımız daha ucuz su tüketecektir. Bunun yanı sıra yeni binalarda eski saat uygulamasını kaldırıp, ön ödemeli saat uygulamasını zorunlu kılıyoruz. Bununla ilgili hazırlığa başladık. Yaklaşık 2 ay sonra kesinlikle yeni binalara ön ödemeli saat uygulamasını getireceğiz. Bu süre zarfında bu saatten almak isteyen vatandaşlarımız bize müracaat edebilir. İlk ben aldım ve kullanmaya başlayacağım” dedi.


Bu uygulama ile vatandaşa ek bir külfet yüklemeyeceklerini kaydeden Bakırcı “Su abone bedelini düşürerek, bu saate verecekleri ücreti su abone bedeli olarak tahsil edeceğiz. Ön ödemeli su sayacı ile vatandaşımız kullandığı su miktarını takip edip, hem tasarrufa gidecek, hem de daha ucuza su tüketecek. Belediye olarak bizlerde su ücretlerini peşin alıp bunu daha hızlı bir şekilde hizmete dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 21:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.253.68.xxx Tarih : 2.07.2009 22:16:27

devlet daireleri su parası ödeyemiyor en başta okullar ve devlet okullarına yetersiz ödenek yolluyor  bu tip borçlar ödenemiyor ama gelgelelim camilere tekkelere  su bedava yani el kadar çocuğumuzun salgın hastalıktan korunması için gereken temizliği için bedava su yok afedersiniz şaçı sakalı ağırmış hiç bir  şeye ve kimseye faydası olmayan evde oturacağıma gider camıde çene çalarım diyen adamın taharatlanması için su bedava bir gariplikte camiye bedava verilen su bazı camilerde ticari olarak işletilen ve devlete hiç vergi vermeyen cami tuvaletlerinin temizliğinde kullanılıyor  bu adam  da afedersiniz  vatandaşa kakacağı kazığı almış ballandıra ballandıra anlatıyor   vatandaş zaten su abone bedelini ödemiş ve cebinden  para ile aldığı saati çöpe atıp yerine kimin ithal ettiği belli olmayan saati bilmem kaç lira karla satacaklar hangi partili bu işten kar edecek belli değil yılın ortalama 250 günü yağmur yağan rize dur bakalım daha neler göreceksin sen gözün kapalı oyunu verdin ama bu adamlar sana   yağmurlu  havada su vermeyecekler