30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Sürmene bıçaklarına yoğun ilgi

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ SÜRMENE BIÇAKLARINA YOĞUN İLGİ

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla Trabzon'un bıçaklarıyla ünlü Sürmene ilçesinde bıçak fabrikaları tam kapasite çalışırken, bıçak satışlarının yüzde 80 oranında artış gösterdiği belirtildi.

İHA muhabirine konuyla ilgili açıklama yapan Sürmene Bıçakçılık AŞ (SÜRBISA) Satış Sorumlularından Barış Koralioğlu, her Kurban Bayramı öncesinde olduğu gibi bu yıl da piyasada Sürmene bıçaklarına büyük ilgi olduğunu belirtti. Koralioğlu ''Satışlarımız geçen yıla göre daha iyi. Bıçak talebinde artış var. Stoklarımızda bulunan ürünlerin yanı sıra fabrikamız halen siparişleri yetiştirmek için yoğun şekilde üretime devam ediyor. Yüzde 80 oranında satışlarımızda artış var” dedi.

Satışa sundukları kurban setinin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Koralioğlu ''Geçtiğimiz yıllarda Kurban Bayramı'na yakın dönemde ürettiğimiz kesim bıçağı, et doğrama, deri yüzme, kemik sıyırma ve masattan oluşan 500 adet kurban setini satışa sunduk. Kurban setleri 15-20 gündür yok satıyor. Bıçağımızın en büyük özelliği keskinliğini uzun süre korumasıdır. Özellikle bayanların bıçağa olan ilgisi daha yüksektir' diye konuştu.

SÜRBISA üretmiş olduğu bıçakları aracılar, tedarikçiler ve bayileri ile Türkiye’nin bir çok bölgesine ulaştırırken, Sürmene İlçesi’nde bulunan mağazası müşteriler ile dolup taşıyor. Kurban Bayramı öncesi Sürmene Bıçağı temin etmek isteyen müşterilerin büyük bölümünü ev hanımları oluşturuyor.

SÜRBISA müşterileri, Sürmene Bıçağı’nı ispatlanmış kalitesinden dolayı tercih ettiklerini belirterek, “Sürmene bıçağını kalitesinden dolayı tercih ediyoruz. Diğer bıçaklar gibi eğilmiyor, paslanmıyor ve uzun ömürlü. Sadece kurbanda değil ev ihtiyaçlarında da bu bıçağı kullanıyoruz. Her Kurban Bayramı’nda bu bıçağı alıp kullanıyoruz. Bıçaktan çok memnunuz” dediler.

SÜRBISA'nın fabrikasında bir bıçağın üretimi ortalama 3 dakika sürüyor. Bıçak üretilecek orijinal dövülmüş çelik önce kalıpta kesiliyor, daha sonra preste basılıyor. Yine başka bir pres makinesinde sapları için deliklerinin açılmasından sonra çelik ısı işlemine tabi tutuluyor. Önce sırt taşlama, ardından yüzey taşlama yapılan çelik, parlatma işlemine aktarılıyor. Parlatmanın tamamlanmasıyla ağız açması yapılan çeliğe tescil markası damgası vuruluyor. Çelik, saplama ve perçinleme yapılmasıyla zımpara tesviyesi bölümüne aktarılıyor. İşleme bir parça metal olarak başlayan çelik, bu süreci keskinliğinin verilmesinin ardından bıçak olarak tamamlıyor.

Orijinal dövülmüş çeliğin yüksek ısıya tabi tutulması ve ardından taşlanması ile elde edilen Sürmene bıçakları kurban kesimi için ideal bıçak türü olarak görülüyor. Sürmene bıçağının eğilmeyen sert çeliği ve paslanmaz olması yoğun olarak tercih edilmesini sağlıyor.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ SÜRMENE BIÇAKLARINA YOĞUN İLGİ
KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ SÜRMENE BIÇAKLARINA YOĞUN İLGİ
KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ SÜRMENE BIÇAKLARINA YOĞUN İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 10:02:04
Güncelleme :10 Kasım 2010 Çarşamba 19:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?