1
Mayıs
2024
Çarşamba
RİZE

Taksicilerden belediye önünde protesto

ARDEŞEN’DE TAKSİCİLERDEN BELEDİYE ÖNÜNDE PROTESTO

Rize’nin Ardeşen ilçesindeki taksiciler belediye tarafından kendilerine bir durak verilmediği gerekçesiyle Ardeşen Belediyesi önünde buluşarak protestoda bulundular.

Rize’nin Ardeşen ilçesinde geçimini taksicilik yaparak sağlayan taksici esnafı, 2 yıl önce ellerinden alınan durak yerlerinin geri verilmediği gerekçesiyle belediye hizmet binası önünde protesto eyleminde bulundu. Ardeşen Belediyesi Meclisi’nin 2007 yılında aldığı ”İlçenin Atatürk Caddesi üzerinde bulunan taksi durakların kulübelerinin kaldırılması ve yerine her durağa ait birer araç konacak şekilde yer verilerek, söz konusu olan kulübelerin Sahil Caddesine konulacaktır” şeklindeki kararı taksi esnafı tarafından tepkiyle karşılanmaya devam ediyor.

Ardeşen Taksi Esnafı, seslerini duyurmak için ilginç yöntemlere başvurdu. Bir grup taksici aracını Ardeşen Belediyesi hizmet binasının önüne park ederken, bazı taksicilerde araçların tekerindeki havayı indirmeyi tercih etti. Bu gelişmelerin ardından belediye hizmet binası önüne gelen İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Kutlu, yapılan davranışın yasal olmadığı uyarısında bulundu. Ardeşen Şoförler Odası Başkanı Naci Haşimoğlu, belediye önünde toplanan taksici esnafını sağduyulu olmaya çağırarak, durumun belediye yetkililerince görüşülmesi gerektiği söyledi.

Haşimoğlu, tatsız bir olaya meydan vermemek için yanına her taksi durağından birer temsilci alarak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yerebakan’ın makamını ziyarette bulundu. Burada yapılan görüşmeler sonucunda, Başkan yardımcısı Yerebakan, yaşanan bu olaya üzüldüklerini ancak 2007 yılında Belediye Meclisi kararıyla alınan bu duruma şuan bir çözüm getirilemeyeceğini, taksici esnafların haklarını bu şekilde değil yasal yollarla aramaları gerektiğini vurguladı. Yerebakan, 2007 yılında Belediye Meclisi’nde alınan kararla taksici esnafı için Sahil Caddesi’nde kulübeler yapılamasına rağmen hiçbir taksici esnafın söz konusu kulübeleri kullanmadığını da hatırlattı.

Yapılan ikili görüşmelerin ardından taksici esnafının protestosu olaysız şekilde son erdi.

ARDEŞEN’DE TAKSİCİLERDEN BELEDİYE ÖNÜNDE PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 10:19:02
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 17:55:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?