3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Taraftar profili değişecek

RİZESPOR’A YENİ TARAFTAR PROFİLİ

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Çaykur Rizespor- Kayseri Erciyesspor müsabakasında yaşanan taraftar olaylarını değerlendirerek, tel örgülerin çözüm olmadığını yeni bir taraftar profiline ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Stadyumlarda yaşanan taraftar olaylarının engellenmesi için tel örgülerin çare olmadığını belirten Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, eğitimli bir taraftar profili ile problemin çözülebileceğini ifade etti. Hacımüftüoğlu, Rize Şehir Stadyumu’na konulacak tel örgülerin 21. yüzyıl Rizesi'ne yakışmayacağını kaydederek "Ama maçlarda bilinçsizce hareket ederek Çaykur Rizespor’a ve Rize’ye zarar verenler yaptıklarının hesabını verecek. Bir daha asla maça giremeyecekler. Bu konuda taviz vermeyeceğiz. Tel örgü ile tedbir almaya kalkarsak yarın daha fazlasını yapmak zorunda kalırız. Demir parmaklıklar gerekir, hapishane ortamına döner. O zaman olay spor olmaktan çıkar. Bizim yeni bir taraftar profili inşa etmemiz gerekiyor” dedi.

Hacımüftüoğlu, eğitimli bir taraftar profili oluşturmak için tabandan çalışmalara başladıklarını belirterek “Okullarımız ile görüştük. Her müsabakaya öğretmen ve velilerinin nezaretinde bin ilköğretim okulu öğrencisini getireceğiz. Bu şekilde eğitimli taraftar yetiştirme, futbol kültürünün aşılanması ve gerçek Çaykur Rizespor taraftar kitlesini oluşturmayı hedefliyoruz. Kendi taraftar kitlesini oluşturmayan şehir takımları ayakta duramaz”şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 13:47:02
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 18:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?