5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Tarihi camiyi vinçle taşıdılar

TARİHİ CAMİYİ VİNÇLE TAŞIDILAR

Rize’nin Kalkandere İlçesi Hüseyinhoca Köyü’nde bulunan 186 yıllık tarihi cami restorasyon çalışmaları nedeniyle 37 yıldır bulunduğu yerden vinç yardımı ile başka bir yere taşındı.

1825 Yılında Ordulu Mehmet Usta tarafından Trabzon’un Of İlçesi’nde inşa edilen ahşap cami 1977 yılında sökülerek Rize’nin Kalkandere İlçesi Hüseyinhoca Köyü’ndeki bir çay alım yerinin üzerinde yeniden kurulmuştu.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından koruma altına alınan tarihi cami, özelliklerine uygun bir alana taşınmak için geçtiğimiz günlerde vinç ile bir bütün olarak bulunduğu yerden alınarak Rize Valiliği tarafından oluşturulan yeni yerine taşındı.

Taşıma işlemini Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Rize Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu da yerinde takip etti. 186 yıllık cami tarihi ağaç işlemeciliğinin ayakta kalmayı başaran son örneklerinden bir tanesi olarak gösteriliyor. Cami yaklaşık 50 metre mesafeye taşınırken taşıma işlemini takip eden bürokratların sürekli ellerini açıp dua etmesi dikkatlerden kaçmadı.

TARİHİ CAMİYİ VİNÇLE TAŞIDILAR
TARİHİ CAMİYİ VİNÇLE TAŞIDILAR
TARİHİ CAMİYİ VİNÇLE TAŞIDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2011 Cuma 19:10:02
Güncelleme :2 Temmuz 2011 Cumartesi 18:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?