5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Tarihi Rize evleri turizme kazandırıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile restore edilen tarihi Rize evi, etnografya müzesi ve yöresel yemekler restoranına çevrildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı bir konuşma sırasında meydan çevresinde bulunan çarpık binaları ucubeye benzeterek eski Rize evlerinin özelliklerine bağlı kalarak restore edilmesini istemişti.

Başbakan ayrıca yeni yapılacak binalarda da eski estetiğin kullanılmasını tavsiye etmişti. Bunun üzerine harekete geçen Rize Valiliği Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan tarihi Rize evlerini restore ederek turizme kazandırdı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan evlerden bir tanesi restore edildikten sonra Rize Belediyesi'ne devredilerek etnografya müzesi ve yöresel yemeklerin yendiği bir restorana dönüştürüldü. Ahmet Ofluoğlu isimli girişimci tarafından işletilecek olan "Evvel Zaman" isimli etnografya müzesi ve yöresel yemek restoranı yapılan açılışın ardından hizmete girdi.

Açılış kurdelesini Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Rize Vali Yardımcısı Fuat Güler kesti. Yöresel yemeklerin bulunduğu restoranda ayrıca geçmişte Rize'de kullanılan antika ürünler, el yazma kitaplar ve Rize kültürünü yansıtan eserler sergileniyor.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 14:00:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilyas akbulut IP: 88.246.125.xxx Tarih : 17.11.2007 01:01:41

memleketimizden uzaktayız fakat güzelim evleri gördüğümüzde bir karadenizli olarak gurur duyuyoruz ayrıca marmara bölgesindeki insanlar bölgenizde karadenizdeki bu muhteşem evleri bırakıp buralara gelmemizi eleştiriyorlar.ve bu güzel evleri en kısa zamanda görmeye geleceklerini söylüyorlar ben bu evleri turizme kazandıran yrtkilileri kutluyorum teşekkr ediyorum