30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Tatlıtürk davası’na soruşturma

TATLITÜRK DAVASI’NA BAŞBAKAN ERDOĞAN EL ATTI

Rize’de 2008 yılında yatılı kaldığı Güreş Eğitim Merkezi'nde geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 14 yaşındaki Rıfat Tatlıtürk'ün ölüm nedeninin tespit edilebilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile iki yeni soruşturma başlatıldı.

Rize'nin İyidere ilçesindeki Dursun Ali Erbaş Güreş Okulu'nda yatılı kalan Rıfat Tatlıtürk (14), 2 Nisan 2008 tarihinde rahatsızlandıktan 13 saat sonra okul idarecileri tarafından Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne götürülmüş, burada yapılan müdahalenin ardından okula geri gönderilen güreşçi, sağlık durumunun gece ağırlaşması üzerine KTÜ Farabi Hastanesi'ne kaldırılmış ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Aile cinayet şüphesi ile okul hakkında dava açmak istemiş ancak İyidere Savcılığı ve Trabzon Bölge İdare Mahkemesi okul hakkında dava açılmasını engellemişti.

Rize Valiliği’nin onayı ile 2008 yılında Tatlıtürk’ün tedavisi ile ilgilenen bir doktor hakkında görevi ihmalden dava açılmıştı. Rize Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Tatlıtürk’ün kafatasında üç kırık olduğu anlaşılınca, Taltıtürk’ün kesin ölüm nedeninin anlaşılabilmesi için geçtiğimiz günlerde mezarı açılarak kafatası çıkartılıp İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.

Tatlıtürk ailesi konuyla ilgili olarak geçtiğimiz aylarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek yardım istemişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile konu Başbakanlık İletişim Merkezi üzerinden 15 Eylül 2010 tarih ve 402347 sayı numarası ile Rize Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi. Rize Cumhuriyet Başsavcılığı cinayet şüphesini araştırmak için 2010/5763 sayılı dosya üzerinden soruşturma başlattı.

Öte yandan Rize Valiliği de konuyla ilgili olarak olayın meydana geldiği Rize'nin İyidere ilçesindeki Dursun Ali Erbaş Güreş Okulu'yla ilgili ayrı bir soruşturma başlattı. Tatlıtürk için geçirdiği beyin kanaması sonucu öldüğü açıklanmıştı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek kafatası raporu ve açılan soruşturmaların sonucuna göre ihmal davası cinayet davasına dönüşebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 14:27:01
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 14:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?