30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Tavuklu pilavdan zehirlendiler

RİZE’DE DÜĞÜNDE İKRAM EDİLEN TAVUKLU PİLAV ZEHİRLEDİ

Rize’de düğünde ikram edilen tavuklu pilavdan yiyen yaklaşık 500 kişiden 100’ü zehirlenerek hastane ve sağlık ocaklarında tedavi altına alındılar.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz gece şehir merkezinde gerçekleşen Mardinli gelin Ayşe Budak ve Rizeli damat Emre Köse’nin düğün töreninde davetlilere tavuklu pilav ikram edildi.

Düğünden sonra evlerine giden davetliler mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetleri ile Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi, Kendirli Beldesi Sağlık Ocağı ve Çaykent Beldesi Sağlık Ocağı’na başvurdular. Sağlık kuruluşlarına başvuran yaklaşık 100 kişinin yedikleri tavuklu pilavdan zehirlendikleri tahmin ediliyor. 100 kişiden 80’i tedavileri tamamlanarak taburcu edilirken, 20 kişi de yatarak tedavi görmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, sayının artmasını beklediklerini belirterek, “Hastanelerimize mide bulantısı, kusma ve ishal şikayeti ile başvuruldu. Yapılan tetkiklerde bu kişilerin aynı yemekten yediği anlaşılıyor. Belirtiler ise gıda zehirlenmesini gösteriyor. Yemekten 500 kişi yemiş. Vakanın artmasını bekliyoruz. Ancak tüm vatandaşlarımızın sağlık durumları iyi. Endişe edilecek bir durum yok.”dedi.

Mardinli gelin Ayşe Budak ve Rizeli damat Emre Köse’nin düğünden ikram edilen yemekten yemedikleri öğrenildi. Öte yandan damadın babası Ali Köse, salondan ve sorumlulardan şikayetçi olacağını açıkladı.

RİZE’DE DÜĞÜNDE İKRAM EDİLEN TAVUKLU PİLAV ZEHİRLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 13:37:04
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 13:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?