30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Tekel işçilerine Rize’den destek

TEKEL İŞÇİLERİNE RİZE’DEN DESTEK

TEKEL işçilerinin 4-C’ye karşı çıkarak özlük hakları ile başka kamu kurumlarına geçirilme talebiyle başlattıkları eylemin 52. gününde Rize’nin Fındıklı ilçesinde sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri eyleme destek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Fındıklı Merkez Camisi önünde toplanan 300 kişiden oluşan destek ekibi adına Eğitim Sendikası Fındıklı temsilcisi Hasan Erşahin basın açıklamasını okudu. Basın açıklaması sırasında ‘’Direne direne kazanacağız’’ gibi sloganlar atıldı.

Hasan Erşahin tarafından yapılan açıklamada “TEKEL'in yaprak tütün işleme fabrikalarının işçileri, kendilerini bir devlet kölesi derecesine düşürecek olan 4-C statüsünde çalışmaya razı olmadıkları için, İstanbul'dan Adıyaman'a, Trabzon'dan, Diyarbakır'a sürdürdükleri eylemlerini günlerdir Ankara'da soğuğa, yağmura ve polis saldırısına rağmen devam ettirmektedirler. Emek örgütleri birleşip hükümetin bu saldırılarına yanıt vermezse, bilinmelidir ki tüm emek güçleri, her işkolundan işçiler, emekçiler, alın teriyle geçinen herkes, bu emek düşmanı saldırganlığın hedefi olacaktır” dedi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

TEKEL İŞÇİLERİNE RİZE’DEN DESTEK
TEKEL İŞÇİLERİNE RİZE’DEN DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 16:35:01
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 17:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?